Național

26 romi din Tandarei, judecati pentru traficarea a 181 minori in Marea Britanie

Ziarul de Vrancea
30 iul 2010 592 vizualizări
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au dispus trimiterea in judecata a 26 de persoane, dintre care 18 in stare de arest preventiv, acuzate, printre altele, de trafic cu 181 de minori in Marea Britanie

"In fapt, se retine ca membrii gruparii infractionale organizate, cetateni romani de etnie roma din orasul Tandarei, judetul Ialomita, erau specializati in activitati de crima organizata pe linia migratiei ilegale si a traficului de minori, recrutind victime de etnie roma, din mediul comunitatilor rrome sarace sau cu handicap fizic, pe care le treceau fraudulos frontiera spre Marea Britanie, unde le exploatau, obligindu-le sa cerseasca sau sa comita infractiuni stradale", se arata in comunicat. DIICOT precizeaza ca inculpatii se ocupau de cazarea si transportul minorilor, procurarea documentelor de calatorie, de cele mai multe ori false, a banilor necesari, precum si de organizarea si supravegherea activitatii infractionale din Marea Britanie si gestionarea sumelor de bani obtinute din exploatarea victimelor. In Marea Britanie, minorii erau trimisi sa cerseasca, sa spele parbrize in intersectii sau sa comita infractiuni de furt din buzunare, din magazine sau din restaurante, fiind insotiti de unii dintre membrii grupului infractional, banii obtinuti din aceste activitati infractionale ajungind la membrii gruparii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.