Național

DIICOT cere CNA sa oblige postul OTV sa rectifice informatii nereale

Ziarul de Vrancea
28 iul 2010 593 vizualizări
DIICOT solicita CNA sa oblige postul OTV sa rectifice informatiile nereale difuzate in timpul unei emisiuni de luni, cind a fost afisat un mesaj atribuit procurorilor Directiei, care ar fi spus: "O sa-l arestam noi pe nenorocitul de Dan Diaconescu, sa nu mai ajunga el presedinte".

"In cadrul emisiunii «Dan Diaconescu Direct», difuzata la data de 26.07.2010, pe postul de televiziune OTV, a fost afisat un mesaj, atribuit procurorilor DIICOT, care continea afirmatii neconforme realitatii, in legatura cu activitatea de urmarire penala realizata de catre magistratii acestei institutii. Mesajul avea urmatorul continut : «PROCURORII D.I.I.C.O.T. : O SA-L ARESTAM NOI PE NENOROCITUL DE DAN DIACONESCU, SA NU MAI AJUNGA EL PRESEDINTE»", se arata intr-un comunicat de al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism. Potrivit DIICOT, prin relatarea in cadrul acestui program de televiziune a unor informatii nereale se incearca plasarea intr-o lumina nefavorabila a activitatii de urmarire penala realizate de catre Directie, precum si acreditarea ideii ca procurorii ar actiona nu in virtutea legii, ci ar raspunde unor comenzi politice, atitudine de natura a leza imaginea publica a acestei institutii. Mai mult, sustin reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, prin difuzarea si dezbaterea de catre moderator a unor fapte nereale, care induc in eroare publicul cu privire la activitatea procurorilor DIICOT, "este dezinformata opinia publica, continutul tendentios al mesajului putind sa afecteze perceptia publica asupra institutiei si a magistratilor". "Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat in mod public Consiliului National al Audiovizualului (CNA), in calitatea sa de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale luarea masurilor legale, conform prevederilor art. 40, art. 89 si art. 90 alin. 1 lit. d) din Legea nr. 504/2002, in vederea exercitarii controlului si garantarii dreptului la rectificare a informatiilor nereale difuzate in cadrul programului de televiziune", mai arata reprezentantii DIICOT.

Patronul OTV, Dan Diaconescu, este cercetat de procurorii DNA pentru santaj si amenintare. Diaconescu a fost arestat preventiv din 23 pina in 25 iunie, cind masura a fost inlocuta cu interdictia de a parasi tara. Lui Dan Diaconescu i s-au impus si alte interdictii, inclusiv de a vorbi pe postul de televiziune despre caz. Dupa ce a fost eliberat din inchisoare, in 25 iunie, Dan Diaconescu a spus ca va intra in politica si ca va infiinta un partid. El si-a motivat decizia prin faptul ca arestarea sa ar fi fost decisa politic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.