Național

Tribunalul Bucuresti: Sint date ca exista un grup infractional la OTV

Ziarul de Vrancea
8 iul 2010 869 vizualizări
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au apreciat ca sint date ca exista "prezumtivul grup infractional organizat" la OTV, insa sanctioneaza procurorii pentru ca au cerut arestarea doar pentru santaj, Diaconescu beneficiind de o masura mai blinda pentru ca nu este recidivist si are un copil minor.

Dan Diaconescu a fost eliberat, in 25 iunie, din arestul Directiei Cercetari Penale al Politiei Romane, ca urmare a deciziei Tribunalului Bucuresti, care i-a impus insa o serie de interdictii. Judecatorii Anamaria Tranca, Andi Malaliu si Dorel Matei explica in motivarea acestei decizii ca Dan Diaconescu este cercetat in libertate, beneficiind de o masura preventiva mai blinda decit arestarea preventiva pentru ca "nu este infractor recidivist si are un copil minor in intretinere". "Tribunalul apreciaza ca exista date ca prezumtivul grup infractional organizat foloseste mijloace laborioase mascate in spatele unui post de televiziune si invocind pentru a da o aparenta de legalitate activitatii infractionale, libertatea presei, denaturind insa sever sensul constitutional al acestui concept", se arata in motivarea deciziei. Potrivit procurorilor, in perioada iulie-septembrie 2009, Dan Diaconescu, in calitate de asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, l-a amenintat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot, atit direct, cit si prin intermediul lui Dorel Pirv, realizator la acelasi post de televiziune, sa ii dea 200.000 de euro pentru a nu dezvalui "opiniei publice fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana respectiva, cum ar fi detinerea unei importante averi nejustificate sau efectuarea de tranzactii imobiliare ilicite". Judecatoria sectorului 1 arata in motivarea deciziei de arestare a patronului OTV, Dan Diaconescu, ca acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist si a folosit in interes personal informatiile.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 14 ore, 30 minute, 21 secunde
Oare nu sunt date ca exista peste tot un grup infractional?,ca de exemplu; ca nu poti vorbi nimic ca imediat se gaseste o solutie de a te extermina printr-un accident, nici pe trotuar nu mai poti citeste integral
, acum 739393 zile, 14 ore, 30 minute, 21 secunde
Cam tarziu cu atentionarea, strutii deja au fost mancati! Te rog sa nu te ingrijorezi deoarece mamaliga nu explodeaza. O sa spui, dar in `89? Da, dar cine i-o fi bagat fitilul, capsa si trotilul?
, acum 739393 zile, 14 ore, 30 minute, 21 secunde
Vad ca inca mai exista, chiar nu ma ingrijorez, ca sigur va exploda odata si odata,in 89 tot acestia au fost care ne-au bagat cu capul in nisip.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.