Național

Cel mai slab procent de promovabilitate la Bac: 67,4%

Ziarul de Vrancea
6 iul 2010 796 vizualizări
Ministrul Educatiei explica: Toleranta-zero fata de actele de frauda

Bacalaureatul din acest an a adus cel mai slab procent de promovabilitate din ultimul deceniu - 67,4%, potrivit rezultatelor partiale, anuntate ieri de Ministerul Educatiei. Ministrul Daniel Funeriu vorbise, inca de duminica, despre o promovabilitate mai scazuta cu 10 pina la 15 procente fata de anul trecut (cind peste 81% dintre candidati au luat examenul). Din 2000 incoace, rata de promovabilitate la nivel national la bacalaureat nu a coborat in nici un an sub pragul de 75%. Totusi, notele mari nu au lipsit de la examen - 131 de elevi au obtinut media generala 10, dar nici unul in Bucuresti.

Potrivit ministrului Daniel Funeriu, la nivel national s-au inregistrat 131 de note de 10.00, 14,74% dintre elevi au avut note intre 9.00 si 10.00, 28,3% intre 8.00 si 9.00, 30,8% intre 7.00 si 8.00, 25,7% intre 6.00 si 7.00, 20% intre 5.00 si 6.00, 24.000 de elevi au lipsit, iar 235 au fost eliminati.

In topul judetelor cu cele mai mari medii sint Suceava, Caras-Severin cu aproximativ 87% grad de promovabilitate, Arad, Bihor, Hunedoara cu peste 85%, cele mai slabe rezultate fiind inregistrate in Ialomita, Calarasi, Dimbovita si Brasov, cu procente intre 45 si 55%. Cele mai multe note de 10 la Bacalaureat au fost inregistrate in judetele Cluj, Dolj si Iasi. "Este un prim pas" spre intrarea in normalitate in sistemul educational, a afirmat ministrul Daniel Funeriu, adaugind ca "unele voci" considera ca aceste medii reprezinta rezultatul tolerantei zero fata de actele de frauda.

"Daca promovabilitatea este mai slaba decit in 2009, aceasta cred ca dovedeste ca avem un bacalaureat normal, relevant. Daca vom avea baza legala pentru a incuraja performanta, atunci am putea avea si instrumentul pentru reglementarea situatiei in unitatile de invatamint unde promovabilitatea a fost zero", a adaugat ministrul Educatiei. El a promis si ca urmeaza sa fie analizate diferentele mari dintre rezultatele inregistrate la Bacalaureat in diverse judete.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 22 ore, 28 minute, 41 secunde
s-a copiat in draci si anul asta :)) daca era cinstit procentajul de promovabilitate era de cel mult 20%
, acum 739398 zile, 22 ore, 28 minute, 41 secunde
Funerariu se face ca nu stie: "toleranta 0 " a insemnat de fapt o golanie ceva mai mica. A ponit de la consiliera lui, bariton la teatrul comic din minister si se va opri abia atunci cand vor pleca citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.