Național

De coplata sint scutite numai medicamentele din programele nationale

Ziarul de Vrancea
2 iul 2010 439 vizualizări
Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), dr. Lucian Duta, a precizat ca pentru medicamentele din programele nationale, cuprinse în lista C, nu se va aplica coplata.

Presedintele CNAS a spus ca noul mod de compensare se va aplica numai listelor A si B, adica cele care au compensare 90% si, respectiv, 50%. Vor exista cresteri in medie a ratei de contributie intre 15 si 17% pentru unele medicamente, iar pentru 25% din totalul medicamentelor pacientul va trebui sa scoata bani din buzunar. Presedintele CNAS a subliniat ca nu exista medicamente proaste si nu exista medicamente vechi, pentru ca stiinta si practica medicala le exclud pe cele care sint daunatoare sau nu au efect. Dr. Lucian Duta a reliefat ca in acest moment Romania foloseste cele mai scumpe medicamente, ponderea de medicamente aflate sub patent si, respectiv, medicamentele generice fiind de 60-40%. De la 1 iulie Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a introdus un nou sistem de compensare a medicamentelor pe grupe de boli.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.