Național

Ministrilor si presedintelui li se reproseaza lipsa declaratiilor de avere

Ziarul de Vrancea
19 iun 2010 487 vizualizări
Desi legea nu ii mai obliga sa-si publice averile, un ong le cere sa faca in continuare acest lucru, "macar pentru a da un bun exemplu parlamentarilor"

Centrul de Resurse Juridice (CRJ), a criticat Cabinetul si Presedintia, acuzindu-i pe ministri de ipocrizie pentru ca nu si-au actualizat declaratiile de avere pina in 15 iunie, chiar daca legea care-i obliga sa faca acest lucru nu mai este in vigoare, amintind de nemultumirile acestora la decizia CC privind Legea ANI. "Membrii Guvernului ar fi trebuit sa isi depuna din oficiu, pe site-urile institutiilor, declaratiile de avere si de interese. Macar pentru a da un bun exemplu parlamentarilor. Sigur, legea nu ii mai obliga, dar numai asa s-ar fi realizat legatura dintre discursul anticoruptie al domniilor lor, sfinta indignare si faptele concrete. Altminteri, totul e ipocrizie", afirma directorul executiv al Centrului de Resurse Juridice (CRJ), Georgiana Iorgulescu. Ea afirma ca in aceeasi situatie se afla si angajatii Administratiei Prezidentiale.

Directorul executiv al CRJ aminteste ca in 15 iunie expira termenul de depunere a declaratiilor de avere pentru anul fiscal anterior, conform vechii legi a ANI, act normativ declarat intre timp neconstitutional. O astfel de initiativa din partea politicienilor la virf ai puterii ar fi, in opinia Georgianei Iorgulescu, si un bun exemplu pentru ceilalti detinatori de functii publice, dar si in fata "mult invocatilor" parteneri europeni, pentru politicienii romani "mult mai importanti, la nivelul discursului politic, decit propriii cetateni, cu precadere intr-un an neelectoral".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.