Național

Ion Diaconescu cere statului 18 milioane de euro pentru suferintele din timpul regimului comunist

Ziarul de Vrancea
29 mai 2010 556 vizualizări
El a fost reprezentat in proces de fostul premier Victor Ciorbea n Tribunalul Bucuresti urmeaza sa se pronunte

Tribunalul Bucuresti a finalizat, vineri, procesul liderului taranist Ion Diaconescu, care a cerut instantei sa oblige statul la plata unor despagubiri de 18 milioane de euro pentru suferintele din timpul regimului comunist. Ion Diaconescu a fost reprezentat de fostul premier Victor Ciorbea, care a sustinut ca Ion Diaconescu trebuie despagubit pentru traumele suferite. Ciorbea a mai sustinut ca exista o sentinta a instantei supreme prin care o persoana a fost despagubita cu cinci milioane de lei pentru 63 de zile de arest preventiv. Aparatorul a mai spus ca daca Diaconescu a petrecut sase ani in arest, atunci cuantumul daunelor cerute este chiar mai mic decit i s-ar cuveni.

De partea cealalta, reprezentatii Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Public au sustinut ca instanta trebuie sa analizeze cuantumul despagubirilor. Reprezentantul Ministerului Finantelor a apreciat chiar ca insasi notorietarea legata de suferintele la care a fost supus Diaconescu reprezinta o forma de despagubire. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia o decizie in acest caz.

Avocata Luminita Ciorbea declara, la primul termen al procesului, ca cele mai importante bunuri pentru Ion Diaconescu erau cele cu valoare sentimentala, poze cu parintii si familia sa, cu Ion Mihalache, Iuliu Maniu si Corneliu Coposu, dar si iconite si carti. Ea arata ca, prin aceasta actiune, doreste sa se realizeze o justitie morala si sa stabileasca clar ca Ion Diaconescu a fost condamnat doar pentru ca era membru al PNT si nepotul lui Ion Mihalache.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.