Național

Cine face luni greva

Ziarul de Vrancea
29 mai 2010 953 vizualizări
Ministrul Educatiei promite ca proba de limbi straine de la Bacalaureat va decurge normal n profesorilor decisi sa faca totusi greva li se vor alatura citeva mii de functionari din finante publice, primarii, penitenciare, protectia copilului, administratie centrala, transporturi

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, declara vineri ca examenul de bacalaureat se va desfasura in conditii normale din 31 mai, recunoscind totodata ca ar fi probleme in judetele Suceava, Iasi, Harghita si Dolj, dar crede ca acestea vor fi rezolvate.

Potrivit liderilor sindicali, peste 400.000 de angajati din invatamint si administratie publica ar urma sa intre de luni in greva generala pe termen nedeterminat, urmind ca acestora sa li se alature intr-o greva de solidaritate si alti angajati din sanatate, transporturi, penitenciare si sectorul privat.

Ministrul Educatiei, prezent vineri la Iasi, a anuntat ca problemele de aici si din Suceava sint practic rezolvate. Astfel, la Suceava, proba de competente lingvistice la limbi moderne se va organiza in 28 de licee cu cadrele didactice din unitatile respective, in timp ce in celelalte 11 licee unde comisiile de evaluare nu sint acoperite cu profesori din unitate au fost nominalizate alte cadre didactice.

Pe de alta parte, liderii sindicali incearca sa mentina strinse rindurile protestatarilor. Astfel, conducerea Sindicatului "Didactica" Vaslui a avertizat zeci de profesori din judet care vor face parte din comisiile de supraveghere si evaluare la bacalaureat pe timpul grevei generale din invatamint ca vor fi exclusi din sindicat.


Mergeti la Bucuresti? Metroul nu circula pe 1 iunie


Aproximativ 20.000 de functionari publici din finante publice, primarii, penitenciare, protectia copilului, administratie centrala, transporturi afiliati la Federatia Publisind vor opri luni activitatea, asigurind o treime in sectoarele prevazute de lege.

Pe Caile Ferate nu va avea loc nici o intrerupere de trafic. Insa angajatii metroului bucurestean au anuntat ca vor tine garniturile in depouri pe 1 iunie pina la ora 16. In schimb, angajatii in transportul de suprafata din Capitala au renuntat la greva.

Zborurile companiei aeriene Tarom programate in perioada 30 mai - 1 iunie vor fi operate in regim normal, a anuntat operatorul. "Orice modificare care are loc in planul de zbor este anuntata in timp util, pentru mentinerea standardelor cu care pasagerii nostri s-au obisnuit si pentru desfasurarea in conditii optime a activitatii", se arata intr-un comunicat al companiei.


Posibile revolte ale detinutilor in perioada grevei gardienilor


Detinutii din 12 penitenciare din Romania ar fi pregatiti sa declanseze revolte in zilele urmatoare, incercind sa profite de greva anuntata de lucratorii din inchisori, au declarat, vineri, pentru Mediafax, surse din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP). "Exista informatii ca detinutii in 12 penitenciare ar urma sa declanseze, in zilele urmatoare, revolte. Profita de greva anuntata de angajatii din sistem, insa noi sintem pregatiti sa contracaram orice incidente", au declarat sursele din conducerea ANP, care nu au nominalizat insa inchisorile unde este posibil sa apara probleme.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 20 ore, 23 secunde
fac scrificii sa/mi trimit copilul la scoala ,sistemul merge inca cu fondul clasei,ei vor greva / eu educatie educatie pt. copilul meu ,mie cine/mi da bani pt. inca un an scolar?
, acum 739398 zile, 20 ore, 23 secunde
"si eu fac sacrificii sa-mi trimit copiii la scoala,sistemul merge inca cu fondul clasei din cauza parintilor,voi nu vreti greva dar vreti educatie.Mie cine imi da bani pt.inca un an scolar?"
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.