Național

Studiu GfK: Romanii sint saraci, dar iubareti

Ziarul de Vrancea
21 mai 2010 507 vizualizări
Mai bine de jumatate dintre romanii utilizatori de internet sint indragostiti, iar trei sferturi dintre ei se indragostesc de persoane care au o situatie financiara similara cu a lor sau mai proasta, afirma un studiu online realizat de GfK Romania.

Dragostea este fulgeratoare pentru internauti, dat fiind ca mai mult de o treime dintre ei s-au indragostit la prima vedere, barbatii fiind mai iubareti. Acestia au tendinta de a se indragosti mai des la prima vedere decit femeile. Peste 50% dintre repondenti au spus ca sint indragostiti si in prezent, iar persoana iubita poate fi intilnita la serviciu, la scoala sau printre prieteni sau cel putin asa afirma ca au facut 60% dintre cei chestionati de GfK Romania. Pe de alta parte, 19% dintre internauti sustin ca s-au intilnit din intimplare, cei mai multi dintre acestia in cluburi sau la petreceri. Pentru tinerii cu virste intre 18-24 de ani, internetul reprezinta o modalitate de a cunoaste dragostea, in vreme ce pentru internautii cu virste peste 35 de ani, recomandarea prietenilor sau a rudelor este o optiune mai buna. Utilizatorii de internet se indragostesc din motive diverse, iar 33% pun pe primul plan legatura emotionala creata, pentru 19% este importanta personalitatea persoanei iubite, atentia sau grija pe care i-o acorda (15%). Mai surprinzator este ca numai 9% dintre respondenti declara ca este important aspectul fizic al persoanei de care se indragostesc si majoritatea dintre acestia sint barbati. Inteligenta si simtul umorului ii fac pe jumatate dintre utilizatorii de internet sa se indragosteasca, urmate de bunatatea sufleteasca si sinceritate. A fi la moda este apreciat de tinerii cu virste intre 15 si 17 ani, in timp ce pentru nivelul celorlalte segmente de virsta sint mai importante seriozitatea si echilibrul celuilalt. Femeile declara ca pun mare pret pe simtul umorului de care da dovada partenerul iar acesta trebuie sa mai inspire si incredere, pe cind barbatii se indragostesc mai des de femei elegante, cu stil, ambitioase si hotarite, dar totusi sensibile.


Agatatul se face prin complimente


Indiferent de virsta si sex, situatia financiara nu este un criteriu de selectie - trei sferturi dintre romani se indragostesc de persoane care au o situatie financiara similara cu a lor sau mai proasta. Ca modalitati de cucerire, pentru mai mult de 60% dintre barbati a o face sa rida si a-i face complimente alesei lor reprezinta cele mai uzitate metode, in vreme ce femeile sint mai centrate pe propria persoana, acordind mai multa atentie aspectului lor fizic si modului in care se imbraca. Un sfert dintre femei incearca sa isi cucereasca partenerul prezentindu-l prietenilor, in timp ce aproximativ 40% dintre barbati le conduc acasa dupa intilnire si le ofera cadouri simbolice. Pentru 79% dintre respondenti, zicala \'Dragostea dureaza trei ani\' nu este reala si sint convinsi ca dragostea dureaza mai mult de atit. Odata cu inaintarea in virsta, sentimentul ca sint indragostiti isi creste longevitatea (daca in adolescenta dureaza citeva luni, la maturitate ajunge la peste 10 ani). Peste 6% dintre cei cu virste intre 25 si 34 sint indragostiti in momentul de fata, iar 40% dintre ei cauta un partener cu o personalitate diferita de a lor. Internautii s-au indragostit in medie de trei ori pina acum, insa exista si un procent mic (5%) care sustin ca nu s-au indragostit niciodata. Studiul online a fost realizat de GfK Romania pe o populatie de 700 respondenti, cu virste intre 18 si 54 de ani, atit din mediul urban, cit si rural, cu o eroare de esantionare de 3,7%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.