Național

Raspunsul lui Boc pentru Oprea

Ziarul de Vrancea
21 apr 2010 549 vizualizări
Doar la 7.000 de militari le-ar putea scadea pensiile

Satul cheltuieste anual 120 milioane euro pentru pensiile speciale a doar 0,14% din pensionari


Dupa ce ministrul Apararii, Gabriel Oprea, s-a pus impotriva guvernului din care face parte, condamnind eliminarea pensiilor speciale din cadrul armatei si serviciilor secrete, marti, a venit rindul premierului Emil Boc sa raspunda acuzatiilor ridicate de senatori pe tema Legii Pensiilor. Seful Guvernului a declarat in plenul Senatului, ca recalcularea pensiilor militare va diminua pensiile acordate unui numar total de 7.250 persoane, calculate la un cuantum cuprins intre 3.000 lei si peste 5.000 lei, din 82.000 pensii militare aflate in plata in cadrul MapN. Statul cheltuieste anual 120 milioane euro pentru plata pensiilor speciale acordate unui numar limitat de 8.342 persoane care beneficiaza de legi speciale, reprezentind 0,14% din totalul pensionarilor, bani cu care ar putea sustine alte 60.000 pensii medii in sistemul public, a afirmat premierul Boc. Fondurile pentru plata acestei categorii de pensii sint suportate anual de la bugetul de stat , a precizat premierul. Premierul a mai adaugat ca in prezent, ca sa se poata plati pensiile in Romania, bugetul de pensii trebuie imprumutat cu 1,7 miliarde de euro in 2010. "Daca actualul sistem nu se schimba, de la 1,3% din PIB, se va ajunge sa se ia de la bugetul de stat 6% din PIB", a declarat acesta. Luni, intr-un discurs rostit in plenul Senatului, cu ocazia dezbaterii legii sistemului unitar de pensii, ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a sustinut ca ca recalcularea pensiilor militare ar presupune o perioada de 15 ani pentru consultarea statelor de plata aflate in arhivele din tara, iar aplicarea legii unitare a pensiilor ar costa institutiile din domeniul apararii 2,5 miliarde de lei numai pentru 2011.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 12 ore, 57 minute, 53 secunde
Daca onorabilul guvern ar sista \"stimulii\" pentru clientela politica (Casuneanu, prigoana, etc.) ar fi bani pentru toti pensionarii cel putin 950 lei pentru fiecare pensionar fara pensie speciala citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.