Național

Bolnavii vor finanta cabinetul medicului de familie prin coplata

Ziarul de Vrancea
9 apr 2010 392 vizualizări
Bolnavii vor fi obligati sa finanteze cabinetele medicilor de familie prin coplata si banii dati pentru consultatia fara programare, prin noul contract-cadru pe 2010, iar problemele importante din sistem sunt lasate deoparte, sustine, presedintele CMR, Vasile Astarastoae

"Unii medici s-au bucurat pentru coplata si plata fara programare. Dar, din pacate, autoritatile lasa deoparte ceea ce este important in sistem, iar pacientii vor fi obligati sa finanteze cabinetele medicilor de familie prin coplata si banii dati daca vor fi consultati fara programare", a subliniat presedintele Colegiului Medicilor din Rominia (CMR). Vasile Astarastoae a aratat ca autoritatile au limitat la 20 numarul de consultatii pe zi, transferind astfel finantarea cabinetului in sarcina bolnavilor. "Daca pina acum, medicii puteau face cite consultatii erau necesare intr-o zi, acum trebuie sa faca 20, iar diferenta de bani va fi suportata de catre bolnavi", a adaugat presedintele CMR. Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor din Rominia, introducerea tichetului de sanatate ar fi o idee buna, dar numai coroborata cu solutii pentru protejarea pacientului. "Fara aceste acte pentru protectia pacientului, punctul de vedere al CMR pe coplata este negativ. Statul are obligatia de a scadea mortalitate si morbiditatea. Dar, din pacate, bugetul ministerelor este constituit pe forta ministrilor si nu pe prioritati. In sistem sunt bani, dar trebuie dirijati spre ceea ce este prioritar", a sustinut presedintele CMR.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.