Național

Cristoiu sustine ca Voicu il controla pe fostul procuror general Robu

Ziarul de Vrancea
1 apr 2010 1134 vizualizări
n jurnalistul Ion Cristoiu sustine ca senatorul Catalin Voicu controla intreg Parchetul General, inclusiv pe fostul procurorul general al Romaniei, Gheorghe Robu n Ion Iliescu il contrazice: Catalin Voicu a fost doar "bodyguardul" lui Gheorghe Robu

Jurnalistul Ion Cristoiu sustine ca senatorul Catalin Voicu controla intreg Parchetul General. "Catalin Voicu, care era locotenent de transmisiuni, si a fost trimis aproape ca un sef al Parchetului General pentru ca el era cel care il supraveghea pe procurorul general Robu (...) S-au pomenit procurorii aia, care ca si securistii erau morti de frica, cu trimisul domnului Ion Iliescu, care era locotenentul major Catalin Voicu. Era locotenentul major in transmisiuni comanda Parchetul, tremurau procurorii", a afirmat Ion Cristoiu la Realitatea TV. Insa afirmatiile lui Cristoiu sint contrazise de Ion Iliescu. "Eu nici nu l-am cunoscut, nici nu l-am vazut (pe Catalin Voicu n.red.). Pentru prima oara am aflat de Voicu cind a devenit deputat de Bacau. N-am luat niciodata legatura cu el. Iar Robu, el s-a adresat procurorului - generalul Iliescu m-a informat, ca eu habar n-aveam -, el a solicitat protectie de la armata si armata l-a detasat sau l-a numit pe Voicu sa fie bodyguardul procurorului general. Nu am avut nicio legatura!", a spus Ion Iliescu. Ion Cristoiu mai afirma ca Dumitru Iliescu si Catalin Voicu au avut un rol major in spargerea baricadei de la Inter, in decembrie 1989. "Ordinul de spargere a baricadei a fost transmis de locotenentul major Catalin Voicu, seful companiei de transmisiuni, catre TAB-uri. (...) Din aceste TAB-uri, dl. Dumitru Iliescu a format in 26 dec \'89 o echipa de taximetre care ii transportau pe dl. Iliescu si compania. Atunci s-a facut marea lipitura. Asta explica ascensiunea d-lui Dumitru Iliescu, a lui Catalin Voicu.


Pina la recurs, nici o zi fara un puseu de tensiune


Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru vineri, la ora 10.00, termenul de judecata a recursului facut de Catalin Voicu la decizia instantei, prin care s-a dispus arestarea sa preventiva pentru o perioada de 30 de zile. Avocatii lui Catalin Voicu au depus, ieri, recursul la decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care s-a dispus arestarea preventiva a senatorului pentru o perioada de 30 de zile. Potrivit reprezentantilor instantei supreme, recursul va fi judecat de catre Completul de 9 judecatori al ICCJ. Completul de 9 judecatori este prezidat, de regula, de vicepresedintele ICCJ, putind fi prezidat si de presedintele instantei. In acest caz, Lidia Barbulescu este vicepresedintele instantei si, totodata, presedinte interimar. Lidia Barbulescu este mentionata de Voicu in stenogramele DNA ca "facind bine". Senatorul Catalin Voicu si-a petrecut prima noapte de arest nu la Politiei Capitalei, acolo unde a fost dus, ci la Spitalul Penitenciar Jilava. Dupa un control efectuat marti tirziu, in jurul orei 23, medicul care l-a vazut a decis ca senatorul sa fie transferat la spital. "Probabil, daca se va simti bine, va reveni la Directia Cercetari Penale. Printre altele, in formularea recursrului poate fi luata in calcul si starea de sanatate a dinsului", a declarat avocatul lui Voicu, Mihai Dinu. Curtea Suprema a decis arestarea lui pentru o perioada de 30 de zile. Senatorul s-a predat aseara la Politia Capitalei. La scurt timp dupa pronuntarea sentintei, Catalin Voicu a iesit din locuinta sa din Cotroceni, pentru a pleca spre Politia Capitalei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.