Național

Clericii divortati nu mai au voie sa slujeasca

Ziarul de Vrancea
15 mar 2010 651 vizualizări
Decizie soc a Sfintului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane: prelatii divortati sau recasatoriti trebuie sa-si ia adio de la slujbe si parohii parohii, fiind sanctionati cu depunere din treapta preotiei.

In plus, ei nu pot ocupa posturi de conducere in administratia bisericeasca, nu pot primi ranguri bisericesti si nici preda in invatamintul teologic preuniversitar sau universitar. Masurile au caracter unitar si obligatoriu si se aplica in toate eparhiile BOR. Scopul hotaririi BOR are ca scop "intarirea institutiei familiei preotului ortodox, sporirea disciplinei si moralitatii in rindul preotilor de mir si diminuarea cazurilor care influenteaza negative viata si activitatea bisericeasca". Nuantari exista, insa, in cazul preotilor parasiti de sotie. Daca au rezultate pastorale deosebite, daca dovedesc calitati misionar-pastorale si comportament bisericesc, au relatii bune cu credinciosii, pregatire teologica deosebita sau au copii in intretinere, ei nu vor fi indepartati din cadrul bisericii, chiar daca nu mai slujesc la altar. Potrivit deciziei Sinodului, vor fi identificate modalitati de folosire a unor astfel de preoti, de la caz la caz, in administratia bisericeasca, in activitati filantropice, in invatamintul de stat sau in posturi neclericale de cintareti bisericesti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.