Național

DNA ascunde inregistrarile in cazul Ridzi?

Ziarul de Vrancea
11 feb 2010 500 vizualizări
In premiera, DNA a negat ieri veridicitatea unor inregistrari aparute in presa legate de dosarul Ridzi: Dialogul din Gazeta Sporturilor e fictiv n inregistrarile se refera la declaratia sefului achizitiilor din MTS in timpul anchetei "2 Mai": "Si proasta asta de Ridzi, de ce nu se duce la Chioru'!?"

Pentru prima oara in ultimii ani, DNA a luat ieri pozitie fata de articolele din presa care redau continutul unor inregistrari legate de cazurile instrumentate de procurori. Inregistrarile care invoca o serie de dialoguri a caror protagonista ar fi fost Monica Iacob-Ridzi sau angajati ai Ministerului Tineretului si Sportului ar proveni din probele aflate la dosar in timpul anchetei "2 Mai", sustin "Evenimentul Zilei" si "Gazeta Sporturilor", dar si jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul personal. DNA arata insa intr-un comunicat ca "In cursul lunii ianuarie 2010 nu a fost audiata nici o persoana in acest dosar iar presupusul dialog intre anchetatori si persoanele cercetate redat in articolului publicat in "Gazeta Sporturilor" este fictiv. Afirmatiile atribuite persoanelor cercetate in dosarul nr. 147/P/2009 si redate de catre cotidianele "Gazeta Sporturilor" si "Evenimentul Zilei" sub forma unor dialoguri sau citate (care invoca fragmente din procesele verbale de redare a convorbirilor telefonice interceptate potrivit legii) nu se regasesc in continutul probelor aflate la dosar. Publicarea in mass media a unor informatii neverificate riguros, pornind de la surse jurnalistice, poate impieta asupra unei bune desfasurari a anchetei penale si asupra corectei informari a opiniei publice", se arata in comunicatul amintit.

Parlamentul a aprobat anul trecut inceperea urmaririi penale in cazul Ridzi. Potrivit Parchetului General, aceasta era acuzata de abuz in serviciu, fals intelectual, instigare la acces fara drept si la stergerea fara drept a datelor dintr-un sistem informatic.


Tolontan: "Dialogurile sint 100% reale, inregistrate video-audio"


Catalin Tolontan a reactionat la Comunicatul DNA care sustine ca dialogurile publicate in presa sint fictive: "Dialogurile sint autentice 100%, exista, ca sint sau nu la dosar. Convorbirile respective au fost purtate in zilele de 13-14 iulie, in biroul din Conta au fost inregistrate cu tehnologie Philips audio si video. De altminteri ele sint reale si din ceea ce s-a intimplat ulterior in proces. Faptul ca nu exista in dosar, nu inseamna ca ele nu exista. Procurorii au discernamintul de a alege probele care le folosesc", a declarat Tolontan. Acesta a continuat sa sustina ca seful DNA, Daniel Morar, ar fi asistat la unele dintre audieri: "Unul din oamenii audiati de Daniel Morar este Daniel Toia."


"Si proasta asta de Ridzi, de ce nu se duce la Chioru"â„¢!?"


Replica a fost rostita de seful achizitiilor din MTS in timpul anchetei "2 Mai" n potrivit inregistrarilor, Monica Iacob Ridzi a incercat sa ascunda procurorilor indicii compromitatoare referitoare la contractele derulate de Ministerul Tineretului si Sportului


Paul Diaconu (dir. economic): Doamna ministru, procurorii au pus mina pe mailurile dintre noi si firme.

Monica Ridzi: Cum mailuri? Care mailuri?

Paul Diaconu: Cele de dupa. (se refera la mailurile prin care se punea la cale refacerea contractelor si stergerea urmelor)

Monica Ridzi: O sa sun imediat la omul de la IT al ministerului. Cum s-a intimplat asta?!!!

Ceilalti participanti: Nu stim. Cert e ca DNA are mailurile.

Monica Ridzi: Acum sun la cel de la IT. Dar, aoleu, sa sun de pe numarul meu privat, ca sigur mobilul de seviciu este ascultat!

Mihai Marcuta (dir. de achizitii): Ce ne facem?

Un coleg din MTS: Nu stiu. Ă’stia de la Gazeta nu se opresc si mi-e teama ca DNA a inceput sa stringa probe.

Mihai Marcuta: Ridzi ce zice?

Un coleg: Ca nu demisioneaza pentru ca are sprijinul partidului si al Cotrocenilor.

Mihai Marcuta: Pai de ce nu se duce proasta asta de Ridzi la chioru\' dupa ajutor?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.