Național

La Consiliul National al PSD s-au ascutit cutitele pentru congres

Ziarul de Vrancea
5 feb 2010 471 vizualizări
Discursurile unora dintre lideri au fost acuzatoare la adresa candidatilor n Mircea Geoana si-a turnat cenusa in cap, iar Adrian Nastase si-a confirmat candidatura

Congresul PSD, in cadrul caruia se asteapta sa fie aleasa o noua conducere a partidului, va avea loc pe data de 20 februarie. Decizia a fost luata in sedinta Consiliului National de ieri al partidului. Fixarea datei pentru sfirsitul lunii februarie este un avantaj pentru actualul presedinte al partidului, Mircea Geoana, care si-a dorit sa grabeasca organizarea acestuia. Adrian Nastase, care va candida si el la prima functie in partid, isi dorea aminarea Congresului pina in luna martie. Discursurile pro si contra unor candidati la sefia partidului au continut pe alocuri acuzatii care nu fac altceva decit sa intareasca convingerea ca la reuniunea de pe 20 februarie armele vor zangani cu zgomot.


Adrian Severin il invita, diplomatic, pe Geoana sa se retraga


Europarlamentarul PSD Adrian Severin sustine ca nu este impotriva lui Mircea Geoana, dar PSD trebuie sa dea "mingea in spate pentru a merge inainte". Severin a spus ca PSD nu are de sanctionat si de alungat pe nimeni, dar nu poate sa obtina victoria in viitoarele alegeri daca va continua "intr-o formula care nu i-a adus victoria". "PSD este problema noastra", a mai spus el.

Adrian Severin s-a referit si la vizita pe care Mircea Geoana a facut-o la Sorin Ovidiu Vintu inainte de dezbaterea televizata pentru alegerile prezidentiale. "Draga Mircea, vizita la Sorin Ovidiu Vintu nu este lucrul cel mai grav, ci faptul ca nu este explicata", a spus Severin, adaugind ca PSD nu poate merge cu incredere pentru o noua candidatura.

Europarlamentul PSD Adrian Severin, mentionat de Miron Mitrea intre cei pe care ar dori sa ii aiba in echipa sa, a declarat recent ca Mircea Geoana "si-a consumat rolul in partid", iar sprijinul unor filiale, pe care acesta l-ar fi obtinut la intilnirea de la Brasov, este "o inchipuire". De asemenea, Institutul "Ovidiu Sincai", condus de Adrian Severin, a apreciat, intr-o analiza asupra alegerilor prezidentiale, facuta publica in urma cu aproximativ doua saptamini, sub titlul "Cezarul a invins!", ca principalul responsabil al rezultatelor alegerilor este Mircea Geoana si identifica o serie de greseli care au dus la pierderea strategica a competitiei.


Candidatul Mitrea plinge dupa Oprescu, DIP, Tanasescu, Rus


Senatorul PSD Miron Mitrea, primul care si-a anuntat candidatura la sefia partidului, a acuzat actuala conducere a PSD de faptul ca a reusit sa indeparteze oameni extrem de valorosi care fie au plecat, precum Sorin Oprescu si Dan Ioan Popescu, fie au fost indepartati, precum Mihai Tanasescu, Ioan Rus sau Ioan Mircea Pascu. "Am reusit sa indepartam si oameni extrem de valorosi. Sorin Oprescu a fost dat afara din partid pentru ca a indraznit sa-l contracandideze pe Mircea Geoana A venit inapoi cind au fost alegeri pe Bucuresti. L-am refuzat si am ajuns in situatia in care unul dintre cei mai buni oameni ai PSD e primar independent, nu al PSD", a sustinut Miron Mitrea. Social-democratul i-a mentionat in discursul sau si pe alti colegi de partid precum Mircea Pascu, Mihai Tanasescu, Ioan Rus sau Dan Ioan Popescu.


Adrian Nastase se relanseaza


Adrian Nastase si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PSD, mentionind ca a primit multe mesaje de la colegi de partid si raspunsul sau este direct: "Da, candidez la presedintia partidului". Nastase a spus ca ideea lansata de unii in partid privind o eventuala razbunare a sa pe colegi, daca revine la sefia PSD, il deranjeaza. "Sa fim seriosi. Am facut greseli, dar nu din razbunare. Ma deranjeaza aceste legende inoculate in PSD", a spus Nastase.


Si Diaconescu intra in cursa, pentru ca "nu are alternativa"


La rindul sau, senatorul Cristian Diaconescu sustine ca nu are alternativa decit sa candideze la presedintia partidului. El a precizat ca ar dori ca in 2012 partidul sa cistige puterea si sa guverneze singur. Diaconescu s-a prezentat ca o persoana care "nu are resentimente". în discursul tinut in fata membrilor CN al PSD, Cristian Diaconescu a apreciat ca, din punct de vedere al deciziilor, PSD a dat dovada de "oportunism politic", aratind totodata ca, in acest moment, "dreapta este atotstapinitoare", PDL "a parcelat tara si a impartit-o pe interese", iar PNL "se erijeaza in seful opozitiei". "Daca stinga romaneasca va disparea, consider ca tara noastra va intra intr-un impas democratic", a apreciat vicepresedintele PSD.


Geoana: A trebuit sa duc in acesti ani razboaie pe mai multe fronturi


Presedintele PSD, Mircea Geoana, a explicat esecurile partidului la ultimele alegeri prin faptul ca el a trebuit sa duca razboaie pe multe fronturi si a asteptat prea mult sustinerea interna pentru candidatura la Presedintia Romaniei. Geoana s-a referit si la contracandidatii sai la presedintia PSD, afirmind ca multi dintrei ei au avut "epitete si interventii in presa jignitoare" la adresa lui si le-a solicitat o campanie interna "civilizata si colegiala".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.