Național

Cum a prejudiciat statul cu 4 milioane de euro un batrin analfabet de 97 de ani

Ziarul de Vrancea
3 feb 2010 839 vizualizări
Din cauza pagubei uriase, cazul a fost preluat de procurorii DNA

Un batrin analfabet in virsta de 97 de ani este acuzat ca ar fi prejudiciat statul cu patru milioane de euro, in spatele sau fiind, de fapt, un barbat care s-a folosit de el. Potrivit unui dosar finalizat de comisarii de la Garda Financiara Buzau, in perioada februarie-septembrie 2008 administratorul unei firme ilfovene nu a inregistrat in evidenta contabila incasari din activitatea de comert cu utilaje pentru constructii, sustragindu-se astfel de la plata unor obligatii fiscale de peste 4 milioane de euro. "în urma actiunii evazioniste, administratorul s-a sustras de la plata impozitului pe profit, in valoare de 23 de miliarde de lei vechi si de la plata TVA, in valoare de 27 de miliarde", a declarat comisarul sef de la Garda Financiara, Cristi Voicu. Acesta a precizat ca administratorul firmei in cauza este un batrin de 97 de ani, "foarte bolnav si care nu stie carte".

Anchetatorii au stabilit insa ca batrinul a imputernicit o alta persoana fizica sa faca operatiunile bancare ale firmei sale. "împuternicitul, folosindu-se de obiectul de activitate al firmei, a ridicat din banci, sub motivul achizitiei de deseuri de la persoane fizice, suma totala de 150 de miliarde de lei, pe care si-a insusit-o la negru, fara a se plati catre bugetul statului si al asigurarilor sociale impozite, taxe si contributii in valoare de peste 120 de miliarde de lei", a explicat seful Garzii Financiare Buzau. Potrivit sursei citate, firma din Ilfov al carei administrator este batrinul de 97 de ani ar avea legaturi in judete precum Arad, Bacau, Gorj, Maramures sau Ilfov. Avind in vedere valoarea foarte mare a prejucidiului creat, cazul a fost preluat de DNA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.