Național

Boc le-a facut senatorilor programul de lucru

Ziarul de Vrancea
2 feb 2010 517 vizualizări
Premierul a prezentat ieri in Senat prioritatile Guvernului: Legea pensiilor, a responsabilitatii fiscale si cea a educatiei nationale n Emil Boc le va spune astazi si deputatilor ce au de facut in aceasta sesiune parlamentara

Premierul Emil Boc le-a prezentat, ieri, senatorilor prioritatile legislative ale Guvernului pentru prima sesiune din acest an. Legea pensiilor si cea a responsabilitatii fiscale, Legea educatiei nationale, precum si codurile de procedura penala si civila se numara printre prioritatile legislative prezentate de seful Guvernului. Potrivit premierului, prin adoptarea acestor legi, Executivul urmareste atingerea a doua obiective fundamentale: modernizarea tarii si pastrarea locurilor de munca, in contextul iesirii din criza. Emil Boc se va adresa azi dimineata si deputatilor, cu acelasi scop - de a le prezenta prioritatile de natura legislativa ale guvernului sau.

Aseara, in fata senatorilor, premierul a promis imbunatatirea relatiei Guvern-Parlament. "Aceasta relatie trebuie coordonata de principii constitutionale: Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului, iar Parlamentul este unica autoritate leguitoare a tarii", a spus Boc. El a dat asigurari ca Executivul va respecta comisiile de specialitate, plenul Parlamentului, prin prezenta ministrilor si a secretarilor de stat la dezbateri.


Proiecte de legi cu prioritate


Premierul le-a vorbit senatorilor despre obiectivele fundamentale - modernizarea Romaniei si locurile de munca pentru cetatenii romani, in contextul iesirii din criza si al pregatirii relansarii economice. "Aceasta modernizare nu poate exclude clasa politica. Romanii au votat reducerea numarului de parlamentari si parlament unicameral, iar acest obiectiv nu poate fi negociat, ci doar aplicat. Pretul neadoptarii acestor masuri ar fi decredibilizarea totala a clasei politice", a avertizat Emil Boc.

Seful Guvernului s-a referit de asemenea la pregatirea cadrului normativ pentru modificarea impozitului si transformarea lui in impozit forfetar, restrins la domenii de activitate, continuarea programului Prima Casa (directionat spre locuinte construite de la zero), somajul tehnic - care "trebuie prelungit cit mai repede cu putinta" si extinderea programului Rabla pentru persoane juridice si pentru tractoare. In privinta reabilitarii termice a blocurilor, autoritatile locale trebuie sa poata declara de interes public astfel de lucrari, pentru a putea contracta credite de la banci, necesare cofinantarii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.