Național

Primele scutiri in proiectul noii legi a pensiilor

Ziarul de Vrancea
30 ian 2010 696 vizualizări
Procurorul general al Romăniei sustine ca un magistrat de cariera trebuie sa se bucure de o pensie speciala

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat, vineri, la Iasi, ca un magistrat de cariera, cu cel putin 25 de ani vechime, trebuie sa se bucure la finalul carierei de o pensie speciala. "Astazi (vineri, n.r.) a avut loc o intilnire intre CSM, Ministerul Public, înalta Curte de Casatie si Justitie si Ministerul Justitiei. Opinia exprimata de reprezentantii Ministerului Public a fost ca trebuie mentinuta pensia de serviciu. De aceasta pensie de serviciu anticipata, respectiv cea cu 25 de ani vechime, trebuie sa beneficieze magistratii de cariera, iar in ceea ce priveste cuantumul sau modul in care se va calcula pensia, sa fie cit mai aproape de calculele facute pina in prezent. Din punctul nostru de vedere, un magistrat de cariera, care toata viata are niste interdictii, trebuie sa bucure la finalul carierei de o pensie speciala", a declarat, in conferinta de presa, procurorul general.


Militarii, politistii si angajatii serviciilor secrete - alte exceptii?


Pensiile militarilor, politistilor, ai angajatilor serviciilor secrete si ai functionarilor publici din penitenciare vor fi calculate diferit fata de cele ale magistratilor si ar putea beneficia de o serie de conditii speciale, au declarat joi reprezentantii Ministerului Muncii.

"Ministerul Muncii poarta acum discutii cu reprezentantii Ministerului Apararii si cu experti din Ministerului de Interne pentru a se pune de acord asupra unei formule de recalculare a pensiilor, iar militarii si politistii ar putea beneficia, in plus, de conditii diferite de pensionare printr-un act special", declara joi Loredana Manolache, consilier de comunicare in ministerul Muncii. "Militarii si politistii ar putea fi exceptati de la procesul de recalculare a pensiilor deoarece ei nu au contrubuit niciodata la bugetul asigurarilor sociale. Aceste categorii ar putea primi anumite sporuri, date fiind conditiile dificile de munca ale acestora", a precizat reprezentantul ministerului.

în replica, vicepresedintele Cartel Alfa, Petru Dandea, a declarat dupa discutiile purtate la Ministerul Muncii ca sindicatele vor cere sa se revina la conditiile de pensionare din Legea 19 "daca Guvernul renunta la principiul universalitatii".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.