Național

Geoana a strins tot ce a putut, Anastase a lasat statului

Ziarul de Vrancea
4 ian 2010 621 vizualizări
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a lasat institutiei toate cadourile primite de la delegatiile straine in anul 2009, in timp ce presedintele Senatului, Mircea Geoana, a pastrat majoritatea obiectelor.

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a primit in acest an 22 de cadouri, dar nu a pastrat niciunul, lasindu-le pe toate in patrimoniul institutiei. Anastase a primit vase din portelan, cristal si metal, casete de bijuterii, machete, figurine, o stampa chinezeasca, o oglinda. Desi putea pastra obiectele a caror valoare nu este mai mare de 200 de euro, Anastase nu a plecat acasa cu niciunul. Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a primit si el 27 de obiecte de la delegatiile straine cu care s-a intilnit, dar nu a procedat ca Anastase, alegind in schimb sa pastreze 25 de cadouri, pe toate care nu depaseau valoarea de 200 de euro. Astfel, Geoana a primit vaze din portelan sau cristal, o fata de masa insotita de 12 servetele, o caseta din lemn lacuit incrustata cu sidef, o replica din bronz a unui vas antic pentru mirodenii, o esarfa din matase naturala, o statueta din argint reprezentind un taur, un fluier traditional armenesc din lemn, platouri din argint, albume, doua CD-uri cu muzica georgiana. Cele 25 de cadouri declarate ca fiind restituite lui Geoana valoreaza in jur de 2000 de euro. Geoana a primit si doua cadouri mai scumpe, evaluate la peste 200 euro, pe care le-a lasat in patrimoniul Senatului. Este vorba de o geanta din piele sintetica, in care se afla un covor de lina, lucrat manual, decorat cu desene traditionale azere si un set de sase platouri metalice din staniu, cu sigla Casei Regale a Belgiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.