Național

S-au gasit 47 de arme furate de la Ciorogirla si tot atitia suspecti

Ziarul de Vrancea
28 dec 2009 952 vizualizări
Dupa o zi de perchezitii in mai multe locatii din judetul Ilfov, unde au fost descoperite 47 din cele 62 de arme furate la inceputul anului din depozitul unitatii militare, procurorii DIICOT au inceput aseara sa emita mandate de retinere

Sandu Chirita, unul din suspectii care au fost audiati in dosarul furtului de arme de la Ciorogirla, este primul care a primit mandat de retinere sub suspiciunea de complicitate la furt, complicitate la detinere de arme si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. El mai are un dosar pentru tilharie.

Eugen Preda, liderul clanului implicat in februarie, in scandalul de la Mall Plaza din Bucuresti, a fost si el ridicat de politisti si dus la audieri la DIICOT in legatura cu disparitia armelor. La DIICOT a fost adus si fratele sau. Procurorii au facut perchezitii acasa la Eugen Preda, in cartierul Militari din Bucuresti, iar avocatul sau spune ca nu s-a gasit nimic compromitator. Informatii despre implicarea acestui clan exista de mai multe luni, afirma surse judiciare, iar membrii sai erau monitorizati de mai multa vreme.

Alti doi suspecti care erau cautati de autoritati, Liviu si Alexandru Iordan, au fost prinsi la Sinaia in Gara. Acestia au legaturi cu fratii Preda si sint proprietarii unui imobil din Ilfov unde s-au descoperit 27 dintre cele 62 de arme furate de la Ciorogirla. De altfel, perchezitiile facute ieri dimineata in acest caz vizeaza atit furtul de arme de la unitatea militara din Ilfov, cit si un caz de trafic international de droguri. 400 de jandarmi, politisti si procurori DIICOT au participat la actiunea de ieri, la care au fost folosite elicoptere MAI.

La sfirsitul lunii ianuarie, sigiliul unui depozit din unitatea militara din Ciorogirla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, iar din depozit disparusera 62 de arme. La acea vreme, sefii Directiilor Contrainformatii din MApN si Fortele Aeriene, precum si mai multi angajati ai unitatii militare au fost eliberati din functie.

Saptamina trecuta, chiar inainte de Craciun, Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a admis, in recurs, cererile de eliberare conditionata sub control judiciar, formulate de cei sapte arestati in dosarul Ciorogirla. Procurorii ii trimisesera inca din martie in judecata pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si calcare de consemn.

Avocatul Gabriel Dinu, care il apara pe unul dintre suspecti, declara ieri ca procurorii vizeaza peste 60 de persoane in acest caz.


Ajutor de la SRI


Serviciul Roman de Informatii a fost implicat activ in solutionarea furtului de arme de la Ciorogirla, in cooperare cu alte institutii, a declarat seful biroului de presa al SRI, Sorin Sava. Oficiali din MApN au spus ca si Directia Generala de Informatii a Armatei a fost implicata in solutionarea dosarului.

Seful DIICOT, Codrut Olaru, nu a vrut sa comenteze informatiile privind numarul de arme descoperite la Dragomiresti-Ilfov, spunind ca luni (astazi, n.r.) vor fi facute publice mai multe date.

Informatiile despre unde au ajuns armele de la Ciorogarla au aparut dupa ce pe piata neagra s-a vehiculat ca se cauta cumparator pentru arme de razboi, au declarat surse judiciare pentru NewsIn. Multi dintre cei vizati ieri de perchezitii au fost monitorizati in cazul traficului international de droguri, astfel ca, pe interceptari telefonice, apar elemente din ambele dosare, spun aceleasi surse.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 3 ore, 28 minute, 39 secunde
Datorita "pazei eficiente" la depozitele armatei acum ceva timp in urma (vreo 12 ani) pe vremea cand nu intrase febra reducerii efectivelor armatei ca sa incapa la tribuna I a stadionului Steaua si sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.