Național

Gripa noua avanseaza

Ziarul de Vrancea
16 dec 2009 651 vizualizări
Numarul deceselor a ajuns la 25 n persoanele care refuza vaccinarea contra virusului H1N1 îsi vor plati tratamentul, daca se vor îmbolnavi

Romania a inregistrat sapte noi decese si 136 de noi cazuri de imbolnavire cu virusul AH1N1 in ultimele 48 de ore. Ministerul Sanatatii precizeaza ca numarul total al deceselor a ajuns astfel la 25, iar cel al imbolnavirilor la 4.804. Cele sapte cazuri mortale (trei inregistrate duminica, celelalte patru - luni) au survenit la pacienti ce prezentau factori de risc, precizeaza Ministerul Sanatatii. Si numarul imbolnavirilor cu gripa noua a crescut in ultimele 24 de ore, cu 136 de noi cazuri. Numarul celor care au suferit sau sufera de gripa porcina a ajuns la 4.804. Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel a declarat ca, din cauza gripei noi, o persoana poate muri in doua zile prin stop respirator si ca cele 25 de decese inseamna o rata a fatalitatii de 0,52%.

Persoanele care fac pare din grupele de risc si refuza vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 isi vor plati tratamentul in cazul in care se vor imbolnavi, la fel ca si personalul medico-sanitar care refuza imunizarea, a anuntat Adrian Streinu Cercel. Obligatia platii pentru cei care refuza vaccinarea va fi instituita prin ordin de ministru.

Pina in prezent, s-au vaccinat doar 30.000 de persoane din categoriile de risc, potrivit datelor centralizate de autoritati. "Din pacate, s-au vaccinat doar atitea persoane, un numar infim fata de posibilitatea pe care o are Romania, care are un vaccin propriu foarte bun. E pacat sa dam cu piciorul ocaziei de imunizare, deoarece acest lucru inseamna cresterea numarului de decese. Am pus la dispozitie 1,34 milioane de doze si, cu toate astea, s-au vaccinat prea putine persoane", a mai spus secretarul de stat in Ministerul Sanatatii.

Streinu Cercel a atras atentia personalului medico-sanitar ca are raspunderea de a limita numarul de imbolnaviri. începand de ieri, campania nationala de vaccinare contra A/H1N1 a fost extinsa la persoanele de peste 16 ani. Secretarul de stat a precizat ca vaccinarea copiilor sub 16 ani va incepe in ianuarie si ca inca sint asteptate rezultatele testelor.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 3 ore, 57 minute, 18 secunde
Toti bolnavii din Romania, fie ca au platit asigurari medicale, fie ca nu au platit, isi platesc medicamentele din timpul internarii si operatia (aceasta din urma mai putin oficial=mita), medicamente citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.