Național

Curtea Constitutionala a oficializat al doilea mandat pentru Traian Basescu

Ziarul de Vrancea
15 dec 2009 533 vizualizări
Magistratii Curtii Constitutionale au validat alegerile dupa incheierea numararii voturilor nule. Traian Basescu a recuperat 1.260 de voturi, iar Mircea Geoana - 987.

Acesta este rezultatul final anuntat de Biroul Electoral Central dupa renumararea voturilor nule de la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Reprezentantii BEC au anuntat ca 2.247 de voturi considerate initial nule au fost declarate valabile, dintr-un total de peste 138 de mii de voturi nule la scrutinul din 6 decembrie. Purtatorul de cuvint al BEC, Marian Muhulet, a explicat ca Biroul Electoral Central a validat buletinele nule care aveau stampila aplicata tangent cu chenarul in care este inscris numele candidatului, dar si pe cele unde s-a aplicat mentiunea "VOTAT" pe numele unui candidat, iar pe al doilea s-a aplicat tus cu partea opusa a stampilei. El a precizat ca erorile constatate sint "chestiuni de interpretare", cauzate "probabil" de oboseala membrilor sectiilor de votare. Procesul verbal al Biroului Electoral Central a fost inaintat Curtii Constitutionale, care a respins contestatia PSD si a validat alegerile prezidentiale. Astfel, Traian Basescu isi va incepe oficial al doilea mandat de presedinte in cadrul unei ceremonii care va avea loc miine.


PSD mai voia si o comisie parlamentara exceptionala de ancheta a alegerilor


Presedintele PSD, Mircea Geoana, anunta ieri, inainte de validarea alegerilor de catre Curtea Constitutionala, ca BPN a decis, in unanimitate, formularea unei solicitari catre Birourile Permanente ale Parlamentului pentru constituirea unei comisii care sa ancheteze modul de organizare a turului al doilea al alegerilor prezidentiale. Geoana a mentionat ca decizia se bazeaza pe presupusa fraudare a alegerilor.

întrebat daca presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale s-ar fi facut doar de catre PDL si nu si de PSD, Geoana a raspuns: "în acest moment exista indicii masive de fraudare a alegerilor. Nu cerem decit dreptul nostru legitim, de natura sa ridice o suspiciune masiva". Presedintele PSD a spus ca solicitarea catre Curtea Constitutionala a avut cinci cai de atac, dintre care doar una a fost reexaminarea voturilor nule. El a adaugat ca PSD a solicitat si compararea CNP-urilor celor care au votat pe listele suplimentare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.