Național

Decretul suspendarii lui Nica: bun la Curtea Constitutionala, eronat la Curtea de Apel

Ziarul de Vrancea
28 nov 2009 712 vizualizări
Curtea de Apel Bucuresti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), pina la pronuntarea instantei pe anularea acestui act al presedintelui.

Instanta a respins exceptiile ridicate de Administratia Prezidentiala si a admis cererea de suspendare a decretului 1358 din 1 octombrie emis de presedintele Romaniei pina la pronuntarea instantei de fond. Decizia poate fi atacata cu recurs la înalta Curte de Casatie si Justitie, dar este executorie. In consecinta decretul care il schimba pe Dan Nica cu Vasile Blaga si-a incetat efectul.

în 1 octombrie, presedintele Traian Basescu a semnat decretele de revocare din functie a lui Dan Nica si numirea ca interimar in functiile de ministru al Internelor si vicepremier pentru ministrul Dezvoltarii, Vasile Blaga. Decretul de revocare a fost contestat in instanta de catre vicepresedintele PSD, Dan Nica, apreciind ca este nelegal actul prezidential.

Premierul interimar Emil Boc, a declarat ca va verifica situatia decretului prin care Dan Nica a fost inlocuit cu Vasile Blaga. In ceea ce-l priveste, vicepresedintele PSD Dan Nica a afirmat ca decizia privind suspendarea decretului prin care el a fost inlocuit cu Vasile Blaga la conducerea MAI dovedeste ca Blaga a fost numit in baza unui fals.

Presedintele Traian Basescu a comentat, si el, in legatura cu decizia Curtii de Apel, ca, daca obiectivul a fost sa nu existe ministru de Interne in perioada alegerilor, "acesta a fost, din pacate, atins". El a adaugat ca, din punctul sau de vedere, este "o abordare cel putin interesanta a instantei", explicind ca acelasi decret a fost atacat la CCR, iar CCR a dat dreptate Presedintiei, considerind decretul constitutional.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.