Național

ANI sesizeaza procurorii in cazul lui Radu Mazare

Ziarul de Vrancea
27 nov 2009 632 vizualizări
ANI a sesizat Parchetul de pe linga Curtea de Apel Constanta in cazul primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, pentru un posibil conflict de interese, invocindu-se contractele de publicitate incheiate de primarie cu o firma la care Mazare a fost asociat.

Agentia s-a sesizat din oficiu in urma publicarii in presa, in lunile iulie si august 2009, a articolelor "Cum a platit Radu Mazare 800 de mii de euro bani publici catre televiziunea partenerilor de afaceri ca sa cumpere stiri si imagine pozitiva", "Cinci contracte de publicitate acordate de Primaria Constanta unor parteneri de afaceri ai lui Radu Mazare. stiri live si emisiuni pozitive de 1.8 milioane de Euro" si "Primarul Radu Mazare cercetat de ANI pentru ca a dat bani omului de afaceri Radu Mazare". "Potrivit acestor materiale de presa, Mazare Radu stefan, in calitate de primar al municipiului Constanta, ar fi incalcat dispozitiile legale referitoare la conflictul de interese", se arata in comunicat.Contractele au fost incheiate de municipiul Constanta, in calitate de achizitor, prin reprezentantul legal Mazare Radu, si SC Telegraf Advertising SRL Constanta, in calitate de prestator, reprezentata de Strutinsky Sorin, doua avind ca obiect servicii de publicitate prin radio pentru o perioada de un an, iar cel de-al treilea - servicii de publicitate media prin presa scrisa, pentru o perioada de patru ani, valoarea totala a acestor contracte fiind de 4.065.367,60 lei. in urma verificarilor, a rezultat ca Primaria Constanta a incheiat un contract in valoare de 2.689.076 lei (fara TVA) pentru "intermedierea executarii serviciilor de publicitate TV" pe o perioada de patru ani, cu SC Soti Cable Neptun SRL, reprezentata de Dan Dumitru Buleandra. "Astfel, Agentia a constatat faptul ca domnul Mazare Radu stefan, in exercitarea atributiilor de serviciu, a efectuat fapte de comert, in sensul codului comercial, cu aceiasi parteneri de afaceri, fosti sau actuali asociati. Pe cale de consecinta, intre asociati s-a realizat o legatura comerciala prin efectuarea de acte de comert (...)".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.