Național

Referendumul a fost contestat la Curtea Constitutionala

Ziarul de Vrancea
24 nov 2009 757 vizualizări
Presedintele Asociatiei Pro Democratia, Cristian Părvulescu, a declarat ca a înregistrat ieri, la Curtea Constitutionala (CCR), o contestatie privind nerespectarea procedurii de organizare a referendumului.

Parvulescu a explicat ca s-a adresat CCR cu aceeasi motivatie avuta si la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), unde ceruse suspendarea decretului privind referendumul din 22 noiembrie. Curtea de Apel i-a respins ca inadmisibila, pe 19 noiembrie, aceasta cerere. Constitutionalistul Ioan Stanomir a explicat, pentru NewsIn, ca ONG-urile se pot adresa Curtii Constitutionale in legatura cu referendumul, dar ca ar fi trebuit ca actiunea sa fie introdusa inainte de 22 noiembrie. Pe de alta parte, profesorul de drept constitutional Radu Carp spune ca este vorba despre un decret normativ, care nu poate fi atacat in justitie, dar poate fi contestat la CCR, insa nu de un ONG. Carp a precizat ca ONG-urile se pot adresa direct Curtii Constitutionale numai daca vor sa sesizeze fraude electorale. Ieri, la ora 17, Biroul Electoral Central a anuntat prezenta la referendum dupa numararea voturilor din 96,44% din sectii: 50,88%, din care 88,85% dintre alegatori au votat pentru reducerea numarului de parlamentari, iar pentru parlament unicameral 77,74%.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.