Național

Mitrea recunoaste anumite pasaje din stenograme

Ziarul de Vrancea
26 aug 2005 571 vizualizări
Dupa ce au negat vehement existenta unor stenograme, liderii PSD au inceput sa recunoasca "anumite pasaje" atribuite Delegatiei Permanente a PSD.

Secretarul general al PSD Miron Mitrea a declarat, ieri, ca recunoaste "anumite pasaje" din stenogramele atribuite Delegatiei Permanente a PSD ca discutii purtate la sedintele de partid si a apreciat ca oameni din interior ar fi vrut sa le foloseasca in lupta interna. "Oficial, aceste stenograme nu au existat in PSD. Recunosc insa anumite pasaje ca discutii purtate la sedintele avute la partid. Dupa parerea mea, au fost oameni care ori au inregistrat o parte din discutii, ori au povestit la iesire ce s-a discutat in sedintele PSD", a declarat Mitrea, care la data realizarii stenogramelor era vicepresedinte al partidului. In opinia sa, unele discutii din stenograme nu puteau proveni decit de la oameni din PSD, iar unii dintre acestia ar fi cunoscuti in partid. "Dupa parerea mea, au fost unii care au facut asta ca sa se bata in interiorul partidului. Faptul ca acum sint folosite de ceilalti e o mana cereasca. Eu, sincer, nici nu mi-am pierdut vremea sa le citesc in intregime, ci doar o parte din ele, pentru a-mi face o parere", a adaugat Mitrea.


Dorina Mihailescu neaga existenta stenogramelor

Fostul secretar executiv al PSD, Dorina Mihailescu, s-a prezentat, ieri, la Parchetul instantei supreme, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul stenogramelor, ocazie cu care a declarat ca nu a existat nici o inregistrare a stenogramelor sedintelor conducerii partidului. "Inceperea urmaririi penale fata de Stanoiu si Georgescu este o aberatie, avind in vedere ca Parchetul a declansat aceasta urmarire penala pentru face probe si nu invers, asa cum prevede procedura penala", a spus Dorina Mihailescu inainte de intilnirea cu procurorii. Referitor la martorul cheie invocat de presa, stenografa Marioara Stanescu, Mihailescu spune ca femeia a lucrat doar la Guvern si nu a participat niciodata la sedintele Delegatiei Permanente a partidului. Despre stenodactilografa Marioara Stanoiu, martorul cheie invocat de presa, fostul secretar executiv a aratat ca aceasta "stenografiaza sedintele de Guvern de vreo 15 ani, inclusiv acum". "Doamna Marioara Stanescu nu a calcat niciodata in sala de sedinte. Se poate dovedi si prin verificarea intrarilor si iesirilor din cladire (a Guvernului-n red.), pentru ca accesul se face cu cartela magnetica si se va vedea ca ea iesea numai dupa ora 16.00. Iar de stenografiere prin teleportarea informatiei nu am auzit pina acum", a mai spus Mihailescu.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii instantei supreme vor audia toate persoanele mentionate in stenogramele atribuite sedintelor conducerii PSD - pe care mass-media le-a dat publicitatii in a doua jumatate a lunii noiembrie 2004 - precum si pe cele care le-au inregistrat si transcris. Urmeaza sa fie audiat si secretarul general al PSD, Miron Mitrea (vicepresedinte al partidului la data intocmirii stenogramelor), precum si toti cei care sint nominalizati in stenogramele sedintelor Delegatiei Permanente a PSD, sustin sursele citate, adaugind ca pe lista martorilor va fi si Marioara Stanescu, una dintre stenografe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.