Național

Scandal la Senat

Ziarul de Vrancea
25 aug 2005 598 vizualizări
Nicolae Vacaroiu nu vrea sa convoace sesiunea extraordinara

Convocarea sesiunii extraordinare la Senat a declansat un nou scandal. Presedintele Nicoale Vacaroiu, sprijinit de PSD si de PRM, se plinge ca decizia chemarii senatorilor din vacanta s-a facut peste capul lui, cu incalcarea Constitutiei. "Au convocat sesiunea extraordinara si atunci eu nu am ce sa convoc. Ei ne-au trimis numai sa luam act ca au convocat sesiunea extraordinara. Cum sa fie regulamentar cu incalcarea grava a Constitutiei?" a declarat Vacaroiu. In apararea lui Vacaroiu a sarit si liderul PRM Corneliu Vadim Tudor. El sustine ca lucrurile risca sa se indrepte spre o criza parlamentara grava, avind in vedere ca, in opinia sa, convocarea sesiunii extraordinare de catre sapte membri ai Biroului permanent este neconstitutionala.

Senatorii coalitiei de guvernamint spun ca nu au facut decit sa ceara Biroului permanent al Senatului sa convoace sesiunea extraordinara, iar presedintele Senatului nu vrea sa supuna cererea lor la vot. In replica, senatorul liberal Nicolae Vlad Popa a precizat ca reprezentantii opozitiei incearca sa tergiverseze sau sa nu supuna la vot cererea de convocare a sesiunii extraordinare, avind in vedere ca aprobarea noului regulament ar duce la revocarea presedintelui acestei Camere.

„Conflictul de interese, dat fiind faptul ca se prevede in noul regulament revocarea oricarui membru al Biroului Permanent, inclusiv a presedintelui, motiveaza aceasta incercare de obstructionare a sesiunii extraordinare”, a precizat Nicolae Vlad Popa. El l-a acuzat pe presedintele Senatului Nicolae Vacaroiu ca „inventeaza” faptul ca pina pe 31 august trebuia sa se depuna amendamente privind Regulamentul Senatului. „Data de 31 august este inventia domnului Vacaroiu. Nu exista o hotarire a Biroului Permanent care sa proroge termenul de depunere a amendamentelor pina in 31 august”, a precizat senatorul liberal, mentionind ca termenul respectiv este valabil numai in cazul statutului parlamentarilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.