Național

Nu vom mai vedea arestati la TV

Ziarul de Vrancea
24 aug 2005 568 vizualizări
Posturile TV nu pot difuza imagini cu arestati care nu doresc sa fie filmati

Difuzarea de imagini sau de inregistrari ale persoanelor retinute pentru cercetari, arestate sau aflate in detentie, fara acordul acestora, este interzisa, sustine ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, intr-o scrisoare trimisa Consiliului National al Audiovizualului (CNA). In scrisoare se mai arata ca Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a transmis unitatilor teritoriale de politie un "Protocol de colaborare - cadru", recomandind ca acesta sa fie utilizat in relatia cu diversele posturi TV care doresc realizarea de emisiuni tematice avind ca subiect activitatea Politiei. Reactia ministrului Blaga a venit in urma unei scrisori pe care CNA a adresat-o, la 25 iulie, Ministerului Administratiei si Internelor, in care cerea lamuriri cu privire la comportamentul politistilor romani "care ii obliga pe unii cetateni sa fie filmati, impotriva vointei acestora manifestata in mod expres". CNA facea in aceasta scrisoare referiri precise la emisiunea "Politia in actiune", realizata de Christian Sabbagh la Prima TV.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.