Național

Vom avea sigur referendum pentru Parlament unicameral

Ziarul de Vrancea
17 oct 2009 616 vizualizări
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi seara, ca va semna decretul pentru organizarea referendumului ce vizeaza Parlamentul unicameral cind se va epuiza timpul pina la care poate astepta un raspuns din partea Legislativului, temerile sale fiind legate insa de prezenta la vot a populatiei.

"Va fi referendum cu toata opozitia Parlamentului pentru ca nimeni nu-mi poate lua din mina stiloul sa semnez decretul. Cu aviz pozitiv sau negativ al Parlamentului, sau fara aviz, voi semna decretul la momentul pe care-l consider potrivit, cind am epuizat timpul cit pot sa astept Parlamentul", a subliniat presedintele. Seful statului a mentionat insa ca temerile sale sint legate de prezenta la vot, in conditiile in care pentru validarea referendumului este nevoie de 9 milioane de votanti. "Temerea mea este ca nu vor fi suficienti oameni la referendum pentru ca acest referendum sa treaca", a spus Basescu. Presedintele a remarcat ca politicienilor le este frica de un Parlament unicameral cu 300 de parlamentari, pentru ca le sint taiate din privilegii. "De acest referendum politicienilor le este frica, le taie din privilegiul de a fi parlamentar, de la 471 la 300. Ginditi-va cita lume traieste in jurul unei camere in plus si cu ce salarii, ca s-au facut salarii speciale", a spus Traian Basescu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 40 minute, 2 secunde
SA SE REDUCA NUMARUL DE PARLAMENTARI DAR SA RAMANA BICAMERAL ! Uniunea Europeana recomanda ca pana in 2013 sa existe parlament bicameral pentru toate statele membre. Cine nu se conformeaza va citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.