Național

Dolarul a atins un minim al acestui an in fata euro

Ziarul de Vrancea
17 sep 2009 614 vizualizări
Dolarul a pierdut, ieri, teren in fata monedei europene, pina la cel mai scazut nivel din acest an, inaintea publicarii unui raport estimat sa arate o crestere a productiei din Statele Unite, ceea ce a redus cererea de valute mai sigure, precum dolarul, relateaza Bloomberg.

Valutele din Australia si din Noua Zeelanda s-au apropiat de maximele acestui an, in contextul in care actiunile asiatice au extins cresterea burselor la nivel mondial, dupa ce cea mai mare crestere a vinzarilor de retail din Statele Unite din ultimii trei ani a determinat investitorii sa cumpere active mai riscante. Yenul s-a apreciat la cel mai inalt nivel din ultimele sapte luni in fata dolarului, dupa ce Reuters l-a citat pe viitorul ministru de finante japonez, Hirohisa Fujii, spunind ca noul guvern nu va interveni in pietele valutare decit daca volatilitatea va deveni excesiva. "Cererea este mare pentru valutele cu randamente ridicate si pentru activele mai riscante", a declarat Masashi Hashimoto, analist in cadrul Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ Ltd. Dolarul s-a depreciat la 1,4686 dolari/euro miercuri dimineata pe piata londoneza, de la nivelul de 1,4658 dolari/euro inregistrat marti la New York, iar ulterior a ajuns la 1,4695 dolari/euro, un nivel atit de scazut nemaifiind atins din 18 decembrie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.