Național

CE pune lupa pe achizitia Sun de catre Oracle

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 500 vizualizări
Comisia Europeana (CE) a anuntat ieri ca a deschis o ancheta complexa asupra achizitiei Sun Microsystems de catre Oracle si trebuie sa prezinte o decizie finala privind aceasta tranzactie pina pe 19 ianuarie 2010, potrivit unui comunicat transmis de forul european.

"Ancheta initiala derulata de CE in acest domeniu a aratat ca tranzactia ridica temeri serioase privind compatibilitatea cu piata unica, deoarece tranzactia ar uni doi mari competitori de pe piata bazelor de date", se mai arata in comunicatul de la Bruxelles. Oracle detine prima pozitie pe piata de baze de date comerciale, in vreme ce produsul de baze de date MySQL al companiei Sun este lider pe piata bazelor de date open source. Programele comerciale sint dezvoltate contra cost de companii, in vreme ce produsele open source sint dezvoltate de o comunitate de programatori in mod benevol, acestea fiind disponibile publicului larg in mod gratuit in majoritatea cazurilor, utilizatorii putind sa le modifice la rindul lor. De obicei, costurile programelor open source sint percepute in operatiunile de suport si implementare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.