Național

Actiunile Gecad, transferate catre o societate inregistrata in Cipru

Ziarul de Vrancea
4 sep 2009 581 vizualizări
Omul de afaceri Radu Georgescu a transferat actiunile companiilor din cadrul grupului Gecad cu activitati in domeniul IT catre holdingul Concentric Limited, companie noua pe care a inregistrat-o in Cipru, a comunicat ieri Gecad

"Este un proces normal de consolidare a afacerilor pe care le detin si care s-au dezvoltat de-a lungul timpului in directii diferite. Crearea acestei structuri de tip holding apare ca o etapa normala in dezvoltarea business-ului, menita sa creeze premizele unei dezvoltari viitoare durabile a liniilor de afaceri, fie prin propriile resurse, fie prin atragerea unor investitori straini", explica Radu Georgescu decizia de a transfera actiunile tuturor companiilor in care este actionar majoritar catre Concentric Limited. Atragerea de investitori presupune insa existenta unui mediu legislativ modern si aliniat cu cerintele Uniunii Europene, inclusiv in domeniul holdingurilor si de aceea Radu Georgescu a preferat sa-si inregistreze structura de tip holdfing in afara granitelor. "Deocamdata, in Romania nu exista o astfel de legislatie si, drept urmare, am fost nevoit sa aleg o alta tara din Uniunea Europeana care sa ofere posibilitatea crearii acestei structuri de tip holding", conchide Radu Georgescu. Concentric Limited, societate cu raspundere limitata, avind sediul social in Republica Cipru, are ca unici actionari pe Radu Georgescu si sotia sa. Grupul Gecad este alcatuit din cinci companii, fiecare dintre ele cu activitate si domeniu de business independente. Fiecare companie dezvolta si ofera diferite produse si servicii, de la securitatea IT (gecad Net through Sentinet brand), plati si vinzari online (ePayment and Avangate), solutii de mesagerie (Axigen) si solutii de business (Gecad Software).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.