Național

Comisia de ancheta a ratat-o din nou pe Udrea

Ziarul de Vrancea
2 sep 2009 619 vizualizări
Ministrul Turismului a raspuns ieri doar la citeva intrebari ale membrilor comisiei n membrii acesteia vor începe astazi elaborarea unui raport preliminar privind cheltuielile efectuate de ministerul condus de Elena Udrea pentru publicitate si promovare

Deputatii din Comisia de ancheta in cazul Udrea au decis sa inceapa astazi elaborarea unui raport preliminar referitor la activitatea Ministerului Turismului si au constatat "refuzul" ministrului Elena Udrea de a supune prevederilor constitutionale privind audierea. Presedintele Comisiei, Ludovic Orban, a adaugat ca, tot astazi, Comisia trebuie sa ia o decizie privind demersurile pe care le va formula "in fata comportamentului ce intrece orice limita a Constitutiei, legilor si bunului simt al ministrului Udrea" si ca, "toti functionarii iresponsabili pentru incalcarea grava a Constitutiei trebuie pedepsiti in conformitate cu prevederile legale".

De altfel, deputatii au stabilit, prin vot, ca refuzul Ministerului Turismului de a pune la dispozitie documentele solicitate reprezinta o incalcare a Constitutiei si Legii raspunderii ministeriale si au constatat "refuzul" ministrului de a se supune prevederilor constitutionale si legale de a fi audiata de Comisie.

Orban a afirmat ca acuzele aduse de Elena Udrea referitoare la nelegalitatea Comisiei din cauza faptului ca nu are 15 membri nu sint jusitificate deoarece PDL a refuzat sa-si desemneze reprezentanti in Comisie. "Nici ministrul Turismului, nici presedintele Camerei Deputatilor, nici eu insumi nu putem incalca prevederile hotaririi 36 a Camerei Deputatilor care stabileste componenta Comisiei asa cum e azi, formata din 9 persoane", a apreciat Orban, spunind ca aspectele de legalitate ale comisiei nu pot fi apreciate nici de ministrul Turismului, nici de presedintele Camerei Deputatilor, ci doar de catre plen.

"Comisia de ancheta, in conformitate cu prevederile Constitutiei, a fost decisa de plenul Camerei Deputatilor. Pina la o alta decizie a plenului Camerei, Comisia este constitutionala, legala, si are nu dreptul, ci obligatia de a afla adevarul despre modul in care s-au cheltuit banii publici in cadrul Ministerului Turismului", a mai spus Ludovic Orban.

Ieri, secretarul Camerei Deputatilor Sever Voinescu a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca a fost aprobat Regulamentul Comisiei de ancheta pe Turism, cu modificarea a doua prevederi "excesive"-mentionarea salii si pedeapsa "conform legii penale" pentru impiedicarea activitatii Comisiei.


Udrea prefera Comisia juridica


Ministrul Turismului Elena Udrea a afirmat ca este gata sa se prezinte in fata Comisiei juridice pentru a-si pleda cauza in cazul legalitatii Comisiei de ancheta si s-a declarat dispusa sa dea lamuririle necesare referitoare la achizitiile Ministerului in fata comisiei permanente de specialitate. Elena Udrea a afirmat, dupa ce a parasit sala Comisiei de ancheta care vizeaza modul in care au fost cheltuiti banii publici de catre Ministerul Turismului pentru campanii de promovare, ca va accepta sa compara in fata oricarei comisii constituite legal.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.