Național

Scandalul Mircea Basescu si comertul cu armament

Ziarul de Vrancea
28 aug 2009 596 vizualizări
Basescu acuza o campanie de discreditare a statului n presedintia afirma ca unii politicieni desfasoara o campanie de discreditare a unor institutii ale statului n Traian Basescu sustine ca va explica "la momentul oportun" ce se afla in spatele "manipularii politico-mediatice

Dupa trei zile de tacere, presedintele Traian Basescu a calificat atacurile presei la adresa fratelui sau drept "o campanie de discreditare sistematica" a unor institutii ale statului. Administratia Prezidentiala a transmis ieri precizari pe tema "speculatiilor privind transporturi ilegale de armament si legaturi cu organizatii teroriste", potrivit carora unii politicieni si persoane asociate acestora "desfasoara o campanie de discreditare sistematica a unor institutii ale statului". "Presedintele Traian Basescu ii asigura pe romani ca institutiile statului au capacitatea de a gestiona problemele care tin de siguranta nationala. Presedintele Romaniei a fost informat de institutiile statului cu privire la speculatiile fara legatura cu realitatea lansate in aceste zile", se mai precizeaza in comunicatul Administratiei Prezidentiale. In final, Presedintia anunta ca Traian Basescu va explica "la momentul oportun" ce se afla in spatele "manipularii politico-mediatice care vizeaza discreditarea statului". In urma cu trei zile, purtatorul de cuvint al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, sustinea ca este "inacceptabil" ca batalia politica sa se poarte prin "intoxicare, minciuna sau speculatii fara legatura cu realitatea" si avertiza ca atacurile la adresa sefului statului vor continua. Reactia era la acuzatiile pe care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu le-a adus presedintelui Traian Basescu si fratelui acestuia, Mircea, scriind luni, pe blogul personal, ca fratele presedintelui Romaniei ar fi participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Potrivit acestuia, cinci vapoare sosite din Thailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea ar fi fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie. Mircea Basescu a negat acuzatiile legate de implicarea sa in comertul cu explozibili."Nu sint si nu am fost niciodata implicat in operatiuni de comert cu arme sau explozibili. Povestea insailata de ziaristul Sorin Rosca Stanescu nu are nici o legatura cu activitatea pe care eu o desfasor in portul Constanta, ca manager al unei societati comerciale", a sustinut fratele presedintelui.



Geoana: Presedintia a dat un comunicat de tipul "Hotii striga hotii!"


Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, ca asteapta in continuare un raspuns clar din partea institutiilor statului cu privire la acuzatiile ce i se aduc fratelui presedintelui Traian Basescu. Liderul social-democrat a criticat comunicatul transmis de Presedintia Romaniei, spunind ca adevarul este complet opus celui prezentat."Am vazut comunicatul care spune ca aceste acuzatii sint o incercare deliberata de a stirbi prestigiul statului roman. Cred ca adevarul este complet opus, pentru ca cei care se implica in astfel de operatiuni stirbesc prestigiul statului. > este tipul de comunicat pe care l-am citit astazi. Dincolo de ce spun actualul presedinte si fratele sau, astept in continuare din partea institutiilor statului un raspuns cu subiect si predicat la acuzatiile aduse", a declarat Mircea Geoana.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.