Național

Facilitati pentru buletinele si pasapoartele sinistratiilor

Dan Chiriac
29 iul 2005 600 vizualizări
Inundatiile au distrus si acte de identitate

Vrincenii ramasi fara buletine sau pasapoarte in urma inundatiilor care au afectat zeci de localitati vor beneficiaza de unele facilitati pentru a-si putea schimba actele de identitate. Astfel, cei care doresc sa-si procure un nou buletin nu vor mai fi nevoiti sa plateasca contravaloarea acestuia. "Cei care se prezinta si sustin ca apele le-au distrus buletinele de identitate sint pusi sa declare pe propria raspundere au pierdut actul si astfel nu platesc contravaloarea acestuia. Pina acum au fost patru persoane care au primit carti de identitate gratuite. De asemenea, cei care au buletinele deteriorate trebuie sa se prezinte la sediul nostru pentru ca nu le pot utiliza pe cele ude, murdare sau mucegaite", ne-a spus comisarul Anisoara Radulescu, adjunctul sefului Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Populatiei Vrancea. In schimb, cei care vor sa li se elibereze un nou pasaport ar trebui sa plateasca pretul normal, fara sa beneficieze de nici o reducere. "Pina acum nu a venit nimeni sa ne spuna ca le-a fost distrus pasaportul, in timpul revarsarii apelor. Legal, in acest moment, nu putem sa-i scutim de la plata pe sinistrati. Legea nu prevede nimic in caz de calamitate. Totusi, am trimis o informare la Bucuresti si asteptam un raspuns oficial prin care sa se acorde intelegere pentru persoanele care au avut de suferit de pe urma apelor", ne-a mai spus subcomisarul Maricica Olaru. Pina in prezent, la acest serviciu s-au prezentat doua persoane care aveau pasapoartele deteriorate din cauza inundatiilor si care nu au mai platit amenda de 400.000 de lei. Au fost semnalate si cazuri de vrinceni care au incercat sa profite de pe urma inundatiilor si sa-si schimbe pasaportul fara a plati amenda. "A fost un tinar din Focsani care a declarat ca are bunicii la Suraia si ca pasaportul sau a fost deteriorat in urma inundatiilor. In urma verificarilor efectuate de noi s-a stabilit ca acesta nu avea nici o ruda in respectiva comuna", ne-au mai spus lucratorii de la Serviciul Public Comunitar de Evidenta a Populatiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.