Național

Voronin se plimba cu masina, liderii opozitiei sint ridiculizati

Ziarul de Vrancea
26 aug 2009 499 vizualizări
n comunistii nu au venit la dialogul cu cele patru partide din Alianta pentru Integrare Europeana n liderii Aliantei pentru Integrare Europeana spun ca PCRM va purta responsabilitatea agravarii crizei din tara

Partidul Comunistilor, care nu a dat curs ieri invitatiei Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), se face responsabil de aprofundarea crizei politice si social-economice din R.Moldova, nedorind sa asigure un transfer pasnic al puterii, au declarat liderii AIE.

Dupa ce i-au asteptat pret de 15 minute pe reprezentantii comunistilor, liderii Aliantei au declarat ca, prin respingerea invitatiei la dialog, PCRM si-a demonstrat lipsa de respect si a sfidat rezultatele alegerilor manifestindu-si lipsa vointei de a realiza transferul legal, democratic si civilizat al puterii catre Alianta pentru Integrare Europeana.

Potrivit UNIMEDIA, spre finalul intilnirii planificate in jurul orei 11.55, cind inca toti cei patru lideri ai AIE se aflau in cladirea Palatului Republicii, masina presedintelui Vladimir Voronin a trecut chiar pe strada care margineste cladirea - str. Bucuresti. Vehiculul insa nu a oprit, ci si-a continuat parcursul spre directia sectorului Botanica a orasului Chisinau. Niciunul dintre cei prezenti nu a putut spune daca Vladimir Voronin se afla in masina, deoarece automobilul are geamurile fumurii.


Comunistii umbla "cu crucea la git si cutitul in tureatca"


Presedintele Aliantei Moldova Noastra, Serafim Urechean, a declarat ca un dialog cu reprezentantii comunistilor poate fi posibil doar in formatul celor patru "" cu Alianta in ansamblu adica, si nu separat cu fiecare formatiune in parte. Presedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, spune ca prin refuzul de ieri, comunistii au demonstrat ca isi propun sa discute in continuare cu oponentii politici de pe pozitii de forta, si nu din perspectiva unui dialog democratic, civilizat si european. Lupu a mai spus ca ofertele pe care le au in vedere comunistii pot fi facute la masa de negocieri cu participarea tuturor celor patru lideri din Alianta, "pentru ca principiile si pozitiile vor ramine oricum aceleasi". Serafim Urechean a mai spus ca din proprie experienta stie ca ofertele comunistilor trebuie tratate cu maxima prudenta, pentru ca acestia umbla "cu crucea la git si cutitul in tureatca".


Comunistii joaca pe cartea spargerii blocului anti-comunist


Cele doua formatiuni - PD si AMN - au fost vizate la plenara de simbata a comunistilor drept interlocutori pentru crearea unei "coalitii largi de centru-stinga". Comunistii au anuntat ca vor initia discutii separate cu fiecare dintre partidele parlamentare necomuniste, "minoritare fiecare in parte", declarind ca nu recunosc Alianta pe ansamblu ca partener de discutii "majoritar". Serafim Urechean si Marian Lupu au declarat insa ca nu vor abdica de la principiile de constituire ale AIE, care detine majoritatea in mod democratic. Liderul liberal Mihai Ghimpu a declarat ca in pofida incercarilor comunistilor de a aduce suspiciuni si neincredere in Alianta prin "oferte" si anuntul unor discutii separate, coalitia nu va putea fi scindata si ramine "beton". Presedintele PLDM, Vlad Filat, a completat insa ca "uneori calitatea cimentului variaza", fara sa precizeze la ce se refera.

Cei patru lideri au refuzat sa faca publice candidaturile pentru cele trei functii supreme in stat "" presedintele Parlamentului, primul ministru si seful statului "" mentionind ca nu vor sa deschida cartile, pentru a nu le da posibilitatea comunistilor sa le anticipeze miscarile. Vlad Filat a mentionat in context ca AIE "nu este interesata de nicio functie" si ca cel mai important este ca PCRM sa se conformeze normelor legale si realitatii postelectorale. Potrivit lui Mihai Ghimpu, la aceste prime discutii de marti cu reprezentantii comunistilor ar fi trebuit sa fie abordata problema alegerii organelor de conducere ale Parlamentului, care ar putea sa aiba loc chiar la prima sedinta a legislativului, in 28 august.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.