Național

Concurenta a demarat o investigatie la ArcelorMittal Galati

Ziarul de Vrancea
22 aug 2009 567 vizualizări
Verificarile sint realizate in urma unei plingeri depuse de Comvex, operatorul portuar din Constanta

Consiliul Concurentei (CC) a declansat o investigatie la ArcelorMittal Galati avind ca obiect posibila incalcare a obligatiilor agentilor economici in domeniul concentrarilor economice instituite de Legea concurentei nr.21/1996 (art. 15), a comunicat, joi, autoritatea. "Din analiza unei plingeri formulate de Comvex, operator portuar din Portul Constanta, autoritatea de concurenta a retinut posibila exercitare a unei influente determinante asupra Comvex de catre societati din grupul ArcelorMittal, implicit in contextul unor relatii comerciale de lunga durata intre cei doi si a unei posibile dependente economice. in cazul in care, in urma investigatiei, nu se constata existenta unui control al lui ArcelorMittal asupra Comvex, Consiliul Concurentei isi rezerva dreptul de a se autosesiza cu privire la alte posibile incalcari ale legii in speta in cauza", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Societatea Comvex a reclamat CC, in luna iulie, mai multe posibile incalcari ale legii. Printre acestea se numara exercitarea controlului asupra Comvex de catre ArcelorMittal, in baza unui procent de 36%, achizitionat in cursul anului 2008, si a unor relatii de dependenta economica, precum si o intelegere intre ArcelorMittal Galati, societatea mama ArcelorMittal Holding SA si o alta societate a grupului, Expert Placement Services Ltd. prin care s-a incercat eliminarea de pe piata a lui Comvex, prin refuzul de a mai continua colaborarea cu acesta. De asemenea, Comvex acuza un abuz de pozitie dominanta al lui ArcelorMittal Galati, impreuna cu societati din grupul sau, abuz manifestat, atit prin exploatarea starii de dependenta economica in care se afla Comvex fata de el, dar si prin refuzul de a mai trata cu acesta. "In situatia existentei unui control al lui ArcelorMittal asupra Comvex, celelalte aspecte sesizate ramin fara obiect. Daca se va constata ca ArcelorMittal Galati a realizat o operatiune de concentrarea economica pe care nu a notificat-o Consiliului Concurentei, acesta este pasibil de sanctiune pentru omisiunea notificarii (amenda poate ajunge la pina la 1% din cifra de afaceri) si pentru punerea in practica a unei operatiuni inainte de emiterea unei decizii de catre autoritatea de concurenta (in aceasta situatie amenda poate ajunge la pina la 10% din cifra de afaceri)", conchide CC.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.