Național

Noua candidati pe un loc de politist

Dan Chiriac
25 iul 2005 610 vizualizări
3.500 de tineri se bat pe cele 400 de locuri disponibile

La sfirsitul acestei saptamini, proaspetii absolventi de liceu, dar si cei care au terminat scoala in generatiile trecute vor intra in febra examenelor pentru un loc la facultate. Cei care isi doresc sa lucreze dupa terminarea studiilor in institutiile din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor vor avea de infruntat o concurenta serioasa pentru ocuparea unui loc la specializarile scoase la concurs. Astfel, la examenul de admitere la Academia de Politie "Al. I. Cuza" s-au inscris, anul acesta, pentru cele 395 de locuri vacante, un numar de 3.418 de candidati, o medie de aproape noua pe loc. La specializarea politie baieti, pentru cele 150 de locuri vor concura 1.545 de candidati, reprezentind o medie de peste 10 pe loc. La fete, competitia va fi mult mai dura, fiind inscrise cite 18 de candidate pe loc, adica 910 de candidate pe 50 de locuri. La specializarea politie de frontiera, la baieti, pentru 125 de locuri sint 475 de inscrisi, in timp ce la fete, pentru 25 de locuri, s-au inscris 190 de candidate. La specializarea jandarmi, sint 211 de inscrisi pentru 25 de locuri, iar la specializarea penitenciare, 87 inscrisi pentru cele 20 de locuri. Cei care vor sa urmeze cariera de pompier, anul acesta in numar de 116, se vor bate pe doar 26 de locuri disponibile. Examenul la Academia de Politie se va desfasura in doua etape. Astfel, la Facultatea de Drept, probele eliminatorii vor avea loc in perioada 24 -30 iulie si cuprind examinarea psihologica, examinarea medicala si proba sportiva. Si la Facultatea de Pompieri probele eliminatorii vor fi aceleasi, dar se vor desfasura pe 24 si 25 iulie. Etapa a doua la Drept se va sustine in perioada 1 - 4 august si consta in sustinerea probelor de evaluare la disciplinele istoria Romaniei, limba romana si limba straina. La pompieri, proba a doua va consta in evaluarea cunostintelor la algebra si elemente de analiza matematica si fizica, care vor avea loc pe 26 si 27 iulie. La Facultatea de Arhivistica s-au scos la concurs 30 de locuri, dintre care 10 sint cu taxa, iar concursul de admintere va avea loc in perioada 23 - 31 iulie. Examenul cuprinde probele eliminatorii si examenele scrise la istoria romanilor si istoria universala.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.