Național

Semnificatiile mutarii Basescu in Vrancea

Corneliu Condurache
25 iul 2005 741 vizualizări
Evenimentele nedorite si tragice ale inundatiilor din Vrancea declansate acum doua saptamini s-au suprapus, intre altele, exact cu perioada unui obisnuit si necesar bilant la jumatate de an,al celor care au preluat, incepind din ianuarie 2005, puterea dupa alegerile generale din decembrie anul trecut .

Evenimentele nedorite si tragice ale inundatiilor din Vrancea declansate acum doua saptamini s-au suprapus, intre altele, exact cu perioada unui obisnuit si necesar bilant la jumatate de an,al celor care au preluat, incepind din ianuarie 2005, puterea dupa alegerile generale din decembrie anul trecut .

Cum se stie, intr-unul din cele mai taioase si dure atacuri declansate asupra politicienilor din Alianta locala "Dreptate si Adevar" in acest interval de timp, liderul Partidului Social Democrat, Marian Oprisan, a cerut liderilor puterii de la Bucuresti trimiterea la conducerea judetului a unui secretar de stat. Pentru ca, spunea el, actualul prefect si subprefct sint incapabili sa faca fata situatiei generate de calamitati de o gravitate fara precedent.

Nu se stie daca intre aceasta doleanta a reprezentantului opozitiei si faptul ca imediat dupa a doua vizita a lui Traian Basaescu in Vrancea, din timpul crizei, -dupa ce acesta a luat parte la o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta-el a recurs la o masura radicala, este sau nu vreo legatura.

Cert este, insa, ca dupa descinderile susamintite ale seful statului, stiut ca avind stiinta comportamentului practic si eficient in situatii de criza, a fost trims ca reprezentant al sau in Vrancea un personaj de calibru, pe masura.

Generalul de Brigada Silion Costica, Inspector General al Jandarmeriei Romane, a fost desemnat de atunci coordonatorul tuturor fortelor Ministerului Administratiei si Internelor care actioneaza in zona judetului Vrancea.

Daca aceasta "mutare" reprezinta o apreciere indirecta, dar semnificativa si cu greutatea de rigoare a lui Traian Basescu asupra modului in care au actionat pina atunci Oprea si Merchea (despre care presedintele Romaniei putem presupune cu buna aproximatie ca avea deja la ora deciziei suficiente si pertinente informatii), sau pur si simplu este vorba doar despre o miscare de siguranta, de rutina, sau- de ce nu ?-, de imagine, vom putea, probabil, sa concluzionam nu peste mult timp.

Nu sint defel excluse,in aceasta sa recunoastem nu prea simpla ecuatie,si variante surpriza.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.