Național

Kiwi Finance: Unul din doi romani a fost afectat mult si foarte mult de criza

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 1177 vizualizări
Peste jumatate (53%) dintre romani au resimtit mult si foarte mult efectele crizei economice prin care trece Romania, iar 31% dintre acestia au fost putin afectati, arata un studiu efectuat de Kiwi Finance si publicat ieri.

Ceilalti romani (16%), considera ca schimbarile economice actuale nu au avut un impact semnificativ asupra situatiei lor profesionale si personale. De asemenea, peste jumatate dintre persoanele chestionate de autorii studiului "Romanii, dupa un an de criza. Reactii si decizii" sint ingrijorati de posibilitatea micsorarii salariului, iar mai mult de o treime se tem de pierderea locului de munca. "Ratele lunare la banca sint prioritate pentru 18% dintre romani, in tmp ce 11% isi doresc sa poata achita in continuare cheltuielile lunare (intretinere, utilitati etc)", se mai arata in studiu. Daca la sfirsitul anului trecut, un alt studiu Kiwi Finance arata ca 52% dintre romani voiau sa cumpere un imobil, in prezent numai 37% se gindesc sa-si ia o locuinta. Potrivit studiului, 11% dintre romani si-ar dori o masina noua, iar 1% au in plan achizitionarea unui teren. in schimb, 47% dintre romani au declarat ca nu mai au nici o prioritate de achizitie pentru 2009. Peste trei sferturi (77%) din cei interesati de achizitii in acest an isi vor asigura componenta de finantare printr-un imprumut, iar 14% prefera ratele direct la dezvoltator. Studiul "Romanii, dupa un an de criza. Reactii si decizii" a fost realizat de Kiwi Finance in perioada mai-iunie 2009, in mediul urban, pe un esantion de 1.000 de persoane cu venituri intre 400 si 2.000 euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.