Național

Traian Basescu- guvernatorul Vrancei

Mihai Boicu
20 iul 2005 747 vizualizări
Aflat pentru a patra oara in Vrancea in ultima saptamina, presedintele a spus ca va veghea personal la refacerea judetului. Acesta a cerut un termen de 30 de zile pentru consolidarea drumurilor si de trei luni pentru refacerea infrastructurii.

Presedintele Traian Basescu, prezent pentru a patra oara in Vrancea, numai in ultima saptamina, a declarat ieri la Focsani ca va veghea personal la refacerea judetului nostru dupa inundatii. "Dintre politicienii de la Bucuresti, eu mi-am asumat responsabilitatea pentru stergerea efectelor inundatiilor in Vrancea. Daca eu am preluat judetul, inseamna ca ma intereseaza oamenii din Vrancea in primul rind", a declarat Traian Basescu la iesirea de la sedinta Comandamentului pentru Situatii de Urgenta. Seful statului s-a intilnit ieri la Consiliul Judetean cu Marian Oprisan si cu prefectul Ion Oprea, sefii Comandamentului pentru Situatii de Urgenta, pentru a discuta despre refacerea judetului dupa inundatii. Presedintele le-a cerut celor doi sa lase la o parte rafuiala politica care le-a afecta buna colaborare in astfel de situatii si sa puna umarul la refacerea infrastructurii afectate. "Este om, are doua miini, doua picioare, are cap si pare a fi un bun cunoscator al judetului", a spus Traian Basescu la plecare despre Marian Oprisan. Referitor la "starea de urgenta la PNA" a baronului de Vrancea, despre care a vorbit in urma cu citeva zile, seful statului a spus ca "asta n-o schimba nimeni". "Colaborarea intre Prefectura si Consiliul Judetean este vitala acum. Am certitudinea ca ambii sefi au inteles ca e necesara colaborarea", a punctat presedintele. Traian Basescu a afirmat ca judetul nostru poate angaja in cel mai scurt timp lucrari de 450 de miliarde de lei pentru refacerea infrastructurii si a dat sperante afaceristilor de partid ai fostei puteri, care incepusera sa someze, ca vor avea din nou de lucru. "Am stabilit cu prefectul si presedintele Consiliului Judetean ca pina la sfirsitul saptaminii sa angajeze, in baza legii, contracte cu firme cu potential, indiferent de ce legaturi au fost suspectate ca au avut cindva. Important este sa fie firme care au utilaje, care pot lucra rapid si care pot face lucrari de calitate si care pot duce judetul la o stare corespunzatoare din punct de vedere al infrastructurii", a precizat presedintele tarii. Despre ceea ce s-a intimplat pina acum, Traian Basescu a spus ca s-a lucrat acceptabil, insa se putea lucra si mai eficient. Seful statului a mai afirmat si ca infrastructura judetului trebuie refacuta in trei luni, iar lucrarile trebuie sa fie de calitate. Marian Oprisan ne-a spus ca este multumit ca presedintele Romaniei se intereseaza indeaproape de situatia din Vrancea si s-a laudat ca in ultimele trei zile a vorbit de 10 ori la telefon cu el. "Nu ne-a reprosat nimic despre activitatea noastra, ne-a spus ca este cazul sa renuntam la orgolii si ambitii si ca prioritari sint cetatenii care sufera", ne-a declarat Marian Oprisan. Presedintele CJ ne-a spus ca Basescu a cerut respectarea unei termen de 30 de zile pentru consolidarea drumurilor, in timp ce pentru lucrarile mari din infrastructura termenul este de trei luni. Potrivit lui Marian Oprisan, subiectul PNA nu a fost deloc abordat la intilnire.




Traian Basescu catre sinistrati:

"Nu va speriati de ploaia din noaptea asta!"


Presedintele Traian Basescu a fost prezent, ieri, pentru a patra oara in localitatea Nanesti, unde s-a intilnit cu satenii sinistrati, pentru a-i asigura ca vor primi sprijin pentru a duce o viata normala. Presedintele le-a spus oamenilor ca a venit la ei sa-i linisteasca si sa le ceara sa nu se sperie de ploaia care urmeaza (noaptea trecuta), pentru ca aceasta nu va produce inundatii. Taian Basescu s-a plimbat pe jos prin Nanesti, timp de aproape o ora, stind de vorba cu satenii carora apa le-a inundat casele. "Am venit sa va spun sa nu va speriati de ploaia din noaptea asta, pentru ca ea nu va produce inundatii", le-a spus Basescu oamenilor. De asemenea, presedintele Romaniei a declarat ca va veni in Vrancea ori de cite ori va gasi o "nisa" in timpul sau. "Ori de cite ori imi gasesc o nisa de timp am sa ma duc in zonele inundate, iar Vrancea mi l-am asumat eu, ca responsabil de refacerea judetului", declarat presedintele Romaniei, Traian Basescu. La plecare, batrinele s-au ingramadit sa-l pupe pe presedinte, iar o sinistrata l-a luat cu ambele miini de cap si l-a sarutat pe chelie. La plecare, oamenii au alergat dupa masina care l-a luat pe Traian Basescu, dar aceasta nu s-a mai oprit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.