Național

Scandalul fetitelor lui Vadim se inflameaza.

Ziarul de Vrancea
10 feb 2005 956 vizualizări
Liderul PRM l-a dat in judecata pe presedintele CNSAS pentru calomnie. Vadim Tudor a scapat de puscarie pentru viol n faptele sale s-au prescris dupa 15 ani. Pentru a se declansa o ancheta in acest caz, ar trebui aflata identitatea tinerei din stenogramele detinute de CNSAS.

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a dat in judecata pe presedintele CNSAS, Gheorghe Onisoru, pentru calomnie si incalcarea "Legii Ticu", solicitindu-i daune morale de 10 miliarde de lei. Vadim il acuza pe Onisoru ca a mintit "incalificabil" cind a sustinut ca tot ceea ce a aparut in "Academia Catavencu" despre el corespunde cu dosarele originale de la CNSAS. "Unul din cele mai flagrante falsuri este inventarierea unei persoane inexistene, Anisoara Burlan, in virsta de 15 ani, despre care Evidenta Populatiei afirma ca nu exista", sustine liderul PRM. Reprezentantii acestui partid considera ca numele respectiv a fost "strecurat" in finalul articolului "calomnios" din "Academia Catavencu" numai pentru "a deruta lumea". Intr-un comunicat al PRM a aparut si o declaratie a actritei Marga Barbu, sotia romancierului Eugen Barbu. "Sotul meu era suficient de matur si orgolios sa-si aleaga singur femeile care sa-l inspire ca artist. Am fost casatorita mai bine de 30 de ani cu Eugen Barbu si am ramas uimita de minciunile aparute in presa, fiindca un om cu moravurile cele mai sanatoase, cum era el, nu putea concepe pedofilia. Avea oroare organica de o astfel de anomalie", sustine Marga Barbu, in documentul remis presei de PRM. Potrivit aceluiasi comunicat, sotia lui Eugen Barbu va depune marturie la procesul intentat de Vadim lui Onisoru. PRM sustine ca membrii Colegiului CNSAS au incalcat legea. PRM arata ca potrivit Legii 187/1999, Colegiul CNSAS nu poate face publice decit informatiile care au "legatura cu calitatea de agent sau de colaborator al organelor securitatii, ca politie politica, a persoanelor care ocupa sau candideaza pentru a fi alese ori numite in demnitati sau functii" (art. 2 din Legea 187/1999). "Deci, membrii CNSAS sint platiti pentru a cerceta actele de politie politica, nu momentele mondene. In consecinta, chiar daca, reducind la absurd, relatarile referitoare la viata privata a lui Corneliu Vadim Tudor ar fi fost reale, Colegiului CNSAS ii era interzis prin lege sa le confirme", sustine PRM.

Liderul PRM, incadrat la viol in forma agravanta

Procurorii nu au date suficiente pentru a se sesiza cu privire la faptul ca presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, ar fi "livrat" minore scriitorului Eugen Barbu, asa cum ar reiesi din informatiile CNSAS, mai ales ca aceste infractiuni - daca au fost comise - s-au prescris, afirma surse judiciare. Revista Academia Catavencu a publicat, in numarul 3/2005, articolul "CV Tudor i-a livrat fetite de 15 ani lui Eugen Barbu", perioada in care s-au intimplat aceste fapte fiind 1986-1987. Procurorii sustin ca, spre exemplu, infractiunea de viol in forma agravanta - pentru care, din toate infractiunile sexuale, se aplica pedeapsa maxima - are termen de prescriptie 15 ani. In aceste conditii, sint prescrise si eventualele fapte ce ar fi fost comise, in perioada 1986-1987, de Vadim Tudor si Eugen Barbu (decedat in 1993). Sursele citate arata ca, pe de alta parte, pentru a se declansa o ancheta in acest caz, ar trebui aflata identitatea tinerei din stenogramele detinute de CNSAS, precum si alte date care sa permita formularea unei acuzatii. Practica impune ca persoanele care au fost victime ale unor agresiuni sexuale sa faca plingere la Parchet, in urma careia se pot declansa cercetari intr-un astfel de caz.

Onisoru: Aveam o datorie morala sa spunem adevarul

CNSAS avea o datorie morala sa spuna adevarul despre Corneliu Vadim Tudor, iar documentele publicate de "Academia Catavencu" sint reale si exista in arhiva fostei Securitati, a replicat presedintele Colegiului CNSAS, Gheorghe Onisoru. El sustine ca CNSAS nu a incalcat legea publicind informatiile despre Vadim. "Documentele sint reale, apartin fostei Securitati si aveam o datorie morala sa restabilim adevarul", a mentionat presedintele Colegiului. "Daca taceam si nu faceam acele precizari care au confirmat informatiile din Catavencu, eram complici la falsul lui Buchet", considera Onisoru, referindu-se la membrii Colegiului. Presedintele CNSAS a mai spus ca isi mentine declaratiile potrivit carora C.V. Tudor nu a facut politie politica.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.