Național

Tariceanu pune mingea in terenul PD

Ziarul de Vrancea
27 iun 2005 621 vizualizări
Devansati de popularitatea democratilor, liberalii implora o fuziune cu partenerii din alianta. Pentru a treia oara in mod public, Calin Popescu Tariceanu a lansat propunerea unei fuziuni cu ocazia Conventiei Nationale a PD, care a marcat si trecerea democratilor de la o doctrina social-democrata la una populara

Emil Boc a fost ales, simbata, presedinte al Partidului Democrat, motiunea sa "Romania prospera. Romania democrata" primind 3.555 de voturi "pentru", 144 "impotriva", iar 16 voturi fiind anulate.

De asemenea, odata cu alegerea lui Boc, si Adriean Videanu a devenit presedinte executiv al partidului. Prezent la lucrarile Conventiei democrate, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu si-a reinnoit, simbata, in mesajul sau catre cei aproape patru mii de democrati prezenti la Conventia Nationala a partidului, "oferta" sa politica privind fuziunea dintre formatiunea liberala si PD. "PNL isi manifesta in continuare disponibilitatea de a ne gindi, daca si dumneavoastra veti dori, la o formula care sa ne permita nu numai colaborarea in Alianta, ci sa mergem mai departe, catre posibilitatea unei fuziuni", a spus Tariceanu. Liderul democrat, Emil Boc, a evitat sa dea un raspuns explicit propunerii lansate de Calin Propescu-Tariceanu, spunind doar ca prioritar, in fata tuturor "discutiilor despre celelalte aspecte legate de proiectul politic" al Aliantei, este actul de guvernare. "Oamenii trebuie sa creada in proiectul Aliantei si n-avem voie sa-i dezamagim. Mai intii actul de guvernare si dupa aceea discutam despre celelalte aspecte legate de proiectul nostru politic", le-a spus Boc democratilor.


Tariceanu: Fuziunea este la cheremul democratilor

Raspunsul in doi peri al liderului democrat l-a determinat pe Tariceanu sa reia subiectul fuziunii si ieri in cadrul unei vizite la Alba Iulia. El a refuzat sa comenteze declaratiile liderilor PD privind fuziunea. "Ca presedinte al PNL, nu fac comentarii pe declaratiile altor lideri politici. Nu consideram rauvoitoare declaratiile liderilor PD. Si la noi exista voci privind pastrarea identitatii partidului", a adaugat presedintele PNL. El a spus ca, pe de alta parte, in Romania este nevoie de o forta puternica pe centru-dreapta. "Din aceasta perspectiva, mi se pare ca este nevoie sa analizam serios posibilitatea de a trece dincolo de Alianta la un stadiu mai evoluat, care ar insemna fuziunea dintre cele doua partide. Sigur insa ca acest lucru se poate face doar cu acordul ambelor parti. în acest sens, consider ca de data aceasta, fara echivoc, mingea este in terenul partenerilor nostri", a mai spus Tariceanu.


Mona Musca: Fuziunea PNL-PD este o datorie fata de Romania

O alta voce liberala care a afirmat raspicat intentia de fuziune a liberalilor a fost cea vicepresedintele PNL Mona Musca. Ea considera ca o fuziune intre PNL si PD este un lucru benefic si "o datorie fata de Romania”."Este o datorie fata de Romania fuziunea PNL cu PD, atita vreme cit in tara noastra este nevoie de un partid de centru-dreapta puternic, pentru a o impinge in Uniunea Europeana”, a declarat Mona Musca, adaugind ca optiunea PD pentru curentul popular aduce mai aproape aceasta formatiune politica fata de PNL si din punct de vedere doctrinar, lucru important pentru a se realiza o fuziune intr-un singur partid de centru-dreapta.


"Drumurile PD si PSD ramin complet despartite"

Desi PD trece la o alta doctrina, vor ramine neschimbate denumirea partidului, sigla, imnul si culoarea, aparind in plus doar portocaliul, introdus in politica romaneasca tot de PD odata cu campania "DA pentru Bucuresti". Motiunea lui Boc clarifica relatiile partidului sau cu celelalte formatiuni romanesti. Astfel, in urma adoptarii documentului, "drumurile" PD si PSD ramin "complet despartite". "Prin aceasta motiune, nimeni nu va mai putea solicita vreodata PD crearea unui pol social-democrat in Romania", a spus Boc. Aceeasi relatie va fi valabila si cu PRM-ul, iar in privinta PC dermocratii asteapta "clarificarile" acestuia ca partid pe scena romaneasca. Relatiile cu UDMR nu vor avea in nici un fel de suferit atit timp cit "prevederile constitutionale se vor aplica, nu se vor discuta". Relatiile "privilegiate" vor exista cu PNL, PD asumindu-si toate angajamentele pe care le-a semnat in cadrul Aliantei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.