Național

Romania - membru al retelei Europol

Ziarul de Vrancea
23 iun 2005 601 vizualizări
Romania a devenit membru Europol, oraganism care reprezinta politia din Uniunea Europeana.

Romania a devenit membru Europol, oraganism care reprezinta politia din Uniunea Europeana. Un birou al acestei organizatii a fost infiintat in Capitala, in urma unui program care a costat 650.000 de euro, dintre care doar 50.000 de euro au fost asigurati de la Guvern, iar restul de catre Uniunea Europeana. La festivitatea organizata, ieri, cu ocazia inchiderii Proiectului de Twinning concretizat in inaugurarea Unitatii Nationale Europol, sefii structurilor de politie din Romania au explicat necesitatea infiintarii acestei structuri, precum si mecanismele care au dus la finalizarea proiectului. Astfel, Romania a stabilit o legatura informatica cu sediul Europol de la Haga, moment in care Executivul a trimis acolo un ofiter de legatura. A urmat instruirea unor traineri - cu ajutorul expertilor olandezi si austrieci - care apoi au avut ca misiune pregatirea a circa 400 de analisti, in urmatorul an si jumatate. In acelasi timp, expertii romani au revizuit si, in citeva locuri, au modificat legislatia romana, in incercarea de a o armoniza si a o apropia de cea a Uniunii Europene. Birourile Europol Romania vor fi dotate cu toate echipamentele IT necesare, in luna februarie a anului 2006, iar reteaua de computere va fi una locala, securizata. "S-a infiintat o autoritate de supraveghere puternica si independenta, ce ar urma sa-si inceapa activitatea in 27 iunie", se precizeaza in comunicatul de presa dat publicitatii cu ocazia evenimentului. Europol este o structura similara Interpol, insa nu la scara mondiala, ci la scara europeana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.