Național

Justitia umana face dreptate la Manastirea Tanacu

Ziarul de Vrancea
20 iun 2005 752 vizualizări
Preotul si cele patru maicute implicati in moartea maicutei crucificate sint urmariti penal.

Procurorii vasluieni au inceput urmarirea penala impotriva preotului si a patru maicute de la Manastirea "Sfinta Treime" din comuna Tanacu implicati in moartea maicutei carea fost tinuta trei zile legata cu lanturi pe o cruce de lemn, fara mincare si cu un calus in gura. Preotul Petru Corogeanu si maicutele Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas sint cercetati de procurorii de la Parchetul Tribunalului Vaslui pentru comiterea infractiunii de lipsire de liberate urmata de moartea victimei. Procurorul care se ocupa de acest caz, Ovidiu Berinde, a declarat, simbata, ca cei cinci vor fi cercetati deocamdata in stare de libertate, o alta masura urmind sa fie propusa, daca va fi cazul, dupa incadrarea juridica a faptei. Potrivit expertizei medico-legale, moartea maicutei s-a datorat axfisierii si puternicei deshidratari. Primele cercetari efectuate in acest caz, in 10 iunie, au aratat ca preotul Corogeanu si patru maicute au sechestrat-o pe maicuta Maricica Irina Cornici intr-o chilie, legind-o de miini si de picioare cu sfori, ei sustinind ca au recurs la aceasta metoda pentru a scoate duhul rau din trupul tinerei maicute. In 13 iunie, din cauza manifestarilor violente ale tinerei, acestia au legat-o cu lanturi de o cruce de lemn si i-au pus un calus in gura facut dintr-un prosop. Maicuta a fost tinuta pe cruce timp de trei zile, fara mincare si intr-un pridvor unde era foarte racoare, murind trei zile mai tirziu.

Maicuta Irina va fi inmormintata astazi, in localitatea sa natala, corpul ei fiind luat de la manastire simbata seara, de catre tatal vitreg al fetei. Corpul maicutei Maricica Irina Cornici a fost transportat de la manastire in localitatea vasluiana Perieni, cu un autovehicul pus la dispozitie de manastire.

Preotul duhovnic Petru Corogeanu - cel care, alaturi de patru maicute, ar fi provocat moartea tinerei - a oficiat, cu acest prilej, o slujba religioasa. El a declarat ziaristilor prezenti la manastire ca "lupta cu diavolul este foarte grea" si, totodata, a explicat ca, in cazul maicutei, a recurs la metoda exorcizarii pentru ca "diavolul nu se poate trata cu pastile". Preotul a mai spus ca si la alte manastiri din tara se practica exorcizari.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.