Național

Rompetrol replica la acuzele aduse de Parchet

Ziarul de Vrancea
10 iun 2005 651 vizualizări
Rompetrol a prezentat, ieri, argumentele grupului aduse in apararea sa la invinuirile formulate de Parchet, material care contine un nivel de detaliu permis de ancheta in desfasurare.

Rompetrol a prezentat, ieri, argumentele grupului aduse in apararea sa la invinuirile formulate de Parchet, material care contine un nivel de detaliu permis de ancheta in desfasurare. La acuza ca nu indeplinea conditiile pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni in cadrul procesului de privatizare a SC Vega SA, Rompetrol afirma ca la momentul incheierii contractului de privatizare (07.05.1999), FPS avea o participare de doar 8,6% la capitalul social al Rompetrol SA, fapt care facea Rompetrol SA perfect eligibila in vederea incheierii acestui contract. La invinuirea privind neplata catre bugetul de stat a sumelor incasate de la societatea spaniola Repsol SA in urma cesionarii drepturilor si obligatiilor nascute din contractul de explorare, dezvoltare si exploatare incheiat intre Rompetrol of Libia, filiala detinuta intregral de Rompetrol SA, si Societatea Nationala a Petrolului din Libia, Rompetrol subliniaza ca creantele incerte care fac obiectul invinuirilor procurorilor au fost nascute dintr-un contract incheiat in luna august 1994 intre Repsol SA si Rompetrol SA, aceasta din urma societate fiind la acel moment deja privatizata. La acuza privind neindeplinirea obligatiilor de investitii asumate prin contractul de privatizare a SC Vega SA, Rompetrol sustine ca si-a indeplinit obligatia de realizare a investitiilor in suma de 22 de milioane dolari cu aproximativ 1 an – 1 an si jumatate inainte de expirarea termenului contractual, fapt confirmat de catre AVAS (fostul FPS) prin adresa din data de 15 aprilie 2004. Cit priveste neindeplinirea obligatiilor de investitii asumate prin contractul de privatizare a SC Petromidia SA, pentru primul si al doilea an contractual, replica este ca pentru primul an contractual, The Rompetrol Group NV a procedat la majorarea capitalului social al Petromodia SA cu suma de 21 de milioane dolari, ca parte a programului investitional pe care societatea era obligata sa il aduca la indeplinire.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.