Național

Tiriac contraataca in dosarul EADS

Ziarul de Vrancea
3 iun 2005 628 vizualizări
Omul de afaceri spune ca va sesiza organele statului in legatura cu acuzatiile lansate din Romania potrivit carora ar fi incasat un comision de 20 de milioane de euro in urma incheierii contractului EADS.

Aflat la turneul de tenis de la Roland Garros, Tiriac a apreciat ca organele statului ar fi trebui sa se autosesizeze in acest caz, dar daca nu o vor face, va intreprinde el demersurile legale si le va sesiza, avind in vedere ca acuzatiile "complet neadevarate", lansate saptamina trecuta in saptaminalul francez "Le Point", citau surse din Romania. "Sper ca organele statului sa se autosesizeze imediat in acest caz si sa cerceteze aceste acuzatii si pe cei care le-au lansat de la Bucuresti, pentru ca din nou numele Tiriac este folosit pentru speculatii care, de fapt, s-ar putea sa ascunda altceva", a spus Ion Tiriac. Omul de afaceri sustine ca aceste speculatii ar putea avea pe altcineva "in spate" deoarece sint interese atit in Romania, cit si in strainatate in legatura cu contractul EADS. El crede acest lucru pentru ca in saptaminalul francez "Le Point" se spune "ni se comunica de la Bucuresti" sau "in Romania se vorbeste ca", ceea ce inseamna ca persoane din tara, dar si din strainatate sint interesate sa apara astfel de speculatii si dezinformari.


"Nu am primit nici un ban"

Tiriac a respins categoric aceste acuzatii, aratind ca este reprezentant in Romania al firmei DaimlerChrysler, care detine 37% din firma multinationala EADS, dar asta nu inseamna ca in afaceri la acest nivel a primit personal un comision. "Nu am primit nici un ban si nu am nici un fel de legatura, directa sau indirecta, cu cele 20 de milioane despre care se vorbeste. Nu am participat financiar in nici o campanie electorala", a mai spus Tiriac, referindu-se si la acuzatiile potrivit carora o parte din bani ar fi fost folositi in campania electorala a lui Adrian Nastase. El spune ca a evitat intotdeauna o implicare in politica, iar contactele pe care le-a avut cu politicieni au fost pentru a ajuta tara. Ion Tiriac a explicat ca, daca ar fi fost un contract de consultanta, de comision, acesta este intotdeauna transparent, se face o factura cu TVA si se primeste o retributie pentru o munca facuta, deoarece astfel lucreaza firmele mari, cum este si EADS, o multinationala in Europa, care este o mare industrie, la care participa nemti, francezi, spanioli. In plus, EADS are propria reprezentanta in Romania, a aratat Ion Tiriac, care a precizat ar fi fost implicat in acest contract doar daca firma pe care o reprezinta in Romania, Daimler&Chrysler, i-ar fi cerut-o.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.