Național

Oprisan, judecat pentru insulta

Nicoleta Cristea
18 mai 2005 893 vizualizări
Presedintele PSD este acuzat ca l-a facut "mincinos" si "hot" pe edilul liberal din Slobozia Bradului.

Primarul din Slobozia Bradului, Valerica Zamfirescu, se judeca cu presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan, pentru insulta, in urma unui incident care a avut loc in timpul campaniei electorale. Plingerea penala a fost inaintata la Parchet la o zi dupa ce Marian Oprisan l-ar fi facut "mincinos" si "hot" pe edilul din Slobozia Bradului chiar in fata satenilor. Initial, Valerica Zamfirescu a cerut ca Marian Oprisan sa fie tras la raspundere pentru ultraj, insa procurorul a schimbat incadrarea juridica in insulta. "Vroiam doar sa intre in instanta. Pe parcursul procesului voi cere schimbarea incadrarii juridice", a declarat primarul Zamfirescu cu privire la proces. Totul a inceput pe 23 noiembrie 2004, in plina campanie electorala, cind la Slobozia Bradului a venit Marian Oprisan, insotit de George Baesu si de ziaristi. Conform declaratiilor date de martori, incidentul s-a petrecut dupa ce, ajuns in fata primariei, Oprisan s-a oprit linga satenii care isi asteptau banii pentru ajutoarele sociale. O parte din consilierii locali de la Slobozia Bradului, care au fost de fata, afirma ca Oprisan l-ar fi numit hot si mincinos pe primar. "Marian Oprisan a inceput sa faca afirmatii la adresa primarului, precum ca acesta este un mincinos, ca banii (ajutoarele sociale - n.r.) sint dati de PSD, ca primarul e un hot, un demagog", arata in declaratie un consilier local. Presedintele CJ este acuzat si ca l-ar fi bruscat pe Valerica Zamfirescu. Contrar celor declarate de consilierii locali, in rezolutie, procurorul care a anchetat cazul arata ca Marian Oprisan "l-a impins usor in piept" pe primarul comunei. Chiar si Oprisan a aratat in declaratia sa, scrisa de mina, ca nu a exercitat nici un fel de violente impotriva primarului, ca nu l-a lovit si nu a exercitat "nici un act care sa-i provoace acestuia vre-o (greseala ii apartine) vatamare corporala". Unul dintre martori arata insa ca a trebuit sa intervina pentru ca disputa sa nu degenereze. "Am intervenit si i-am spus (n.r. lui Oprisan) ca nu e bine ce face, iar acesta mi-a spus: "Tu cine mai esti?", apucindu-ma si pe mine de haina". Cu toate acestea, pe baza declaratiei lui Marian Oprisan si a unui jurnalist, care pretinde ca ar fi inregistrat o caseta audio cu aceasta intimplare, insa nu mai stie unde e, procurorul a dispus ca seful PSD Vrancea sa fie judecat doar pentru insulta, si nu pentru ultraj. "Nu sintem in prezenta unui act de violenta si insultele adresate de Marian Oprisan primarului Valerica Zamfirescu s-au produs pe fundalul campaniei electorale ce era in plina desfasurare. In sarcina numitului Marian Oprisan nu poate fi prevazuta infractiunea de ultraj, nefiind intrunite elementele constitutive ale acesteia, lipsind din partea faptuitorului intentia de a aduce atingere autoritatii de stat", se arata in rezolutia data de procurorul Florin Tirlea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.