Național

Ioan Talpes vs Sorin Frunzaverde, pe tema inundatiilor

Ziarul de Vrancea
12 mai 2005 671 vizualizări
Conflictele putere-opozitie pe tema inundatiilor ajung în instanta. Senatorul PSD Ioan Talpes anunta ca îl da în judecata pe presedintele Consiliului Judetean Caras Severin, Sorin Frunzaverde, pentru acuzatiile pe care i le-a adus.

Sorin Frunzaverde a declarat ca banii alocati de catre Guvern in noiembrie 2004 au ajuns la primarii PSD si nu au fost folositi pentru construirea digurilor. Ioan Talpes il acuza pe Sorin Frunzaverde ca fuge de responsabilitate in cazul inundatiilor ascunzindu-se in spatele grelei mosteniri. Ioan Talpes recunoaste ca in anul 2004 Guvernul a alocat peste 80 miliarde lei pentru judetul Caras Severin, suma ceruta de catre autoritatile locale in principal pentru ajutoare sociale si nu pentru infrastructura. "Cea mai mare suma de bani alocata unei primarii a fost de 11 miliarde de lei, respectiv primariei orasului Otelul Rosu, destinata strict construirii unui pod peste riul Bistra. într-adevar, referitor la aceasta suma sint o serie de nereguli. A fost alocata prin incredintare directa unei firme obscure, fara a organiza o licitatie publica. Mentionez ca primarul orasului Otelul Rosu este membru al PD si subordonat pe linie de partid lui Sorin Frunzaverde", mai spune Ioan Talpes. Sorin Frunzaverde spune ca responsabil de pagubele produse in judetele Carat-Severin si Timis este fostul vicepremier Ioan Talpes. \'\'Probabil ca nu am fi avut inundatii de asemenea dimensiuni nici in Caras-Severin, nici in Timis, daca Talpes nu ar fi dat selectiv bani pentru primariile pesediste, pentru ca primarii sa-si cumpere Nubira., a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.