Național

Tren in flacari, blocuri prabusite si victime la Marasesti

Dan Chiriac
10 mai 2005 687 vizualizări
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta a organizat o aplicatie tehnica in care au fost simulate incendii si cutremure.

Cadrele de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea au organizat ieri la prinz o aplicatie specaila, in care au simulat un puternic incendiu produs intr-un tren incarcat cu produse petroliere. Aplicatia, desfasurata in colaborare cu Serviciul de Ambulanta, Inspectoratul Judetean de Jandarmi si IPJ Vrancea, a avut loc in statia CFR Marasesti. Dupa scenariul catastrofei feroviare din vara anului trecut, de la Gugesti, ultimele vagoane ale unui tren marfar au deraiat si au fost cuprinse de flacari. Incendiul s-a extins si la un vagon al unui tren de calatori aflat in gara. Prin interventia ambulantelor, victimele incendiului au fost salvate si transportate la spital. Totodata, in cadrul aplicatiei s-a simulat un puternic cutremur de pamint produs in zona Vrancei, care a dus la prabusirea mai multor blocuri din Marasesti. In ultima parte a exercitiului de antrenament s-a simulat si fisurarea digului de la Barajul Calimanesti. In aceste ultime doua situatii, populatia a fost ranita, dar a fost salvata in urma interventiei specializate. "In cadrul acestei aplicatii am urmarit verificarea nivelului de cunostinte a salariatilor din Complexul CFR Marasesti si a membrilor Comitetului pentru Situatii de Urgenta Marasesti, privind modul de interventie pentru inlaturarea unor situatii de urgenta, cum ar fi un accident feroviar, un cutremur urmat de prabusirea mai multor blocuri si fisurarea digului de la Calimanesti. Prin masurile luate s-a constatat ca personalul face fata unor astfel de situatii de urgenta", ne-a declarat colonelul Titi Dochia, purtatorul de cuvint al ISU Vrancea. Aplicatia organizata ieri la Marasesti a durat mai bine de trei ore si jumatate. Pentru perioada urmatoare se are in vedere organizarea de astfel de exercitii in toate orasele din Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.